Gündem
  • 31.3.2006 00:26

MAHİR ÇAYAN'IN MEZARINA 1 BARDAK ÇAY BİR PAKET SİGARA BIRAKTILAR

Tokat'ın Niksar İlçesi'ne bağlı Kızıldere Köyü'nde güvenlik güçleri tarafından Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (THKP-C) örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda ölen Mahir Çayan ve 9 arkadaşı, Karşıyaka Mezarlığı'nda anıldı.


Kızıldere'de 30 Mart 1972 tarihinde güvenlik güçlerinyle girdikleri çatışmada ölen Mahir Çayan'ın Karşıyaka Mezarlığı'ndaki mezarı başında toplanan 68'liler Dayanışma Derneği, 78'liler Derneği ve ÖDP gibi çeşitli dernek ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan gruplar, "Mahir, Hüseyin, Ulaş, Kurtuluş'a kadar savaş", "Darbeciler halka hesap verecek", "Kızıldere ateşi hiç sönmeyecek" şeklinde slogan attı.

Çayan'ın mezarına 1 bardak demli çayla 1 adet sigaranın yanı sıra karanfiller bırakıldı. Yapılan saygı duruşunun ardından grup adına 68'liler Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Farge bir açıklama yaptı. Farge, Mahir Çayan ve arkadaşlarının devrimci değerlerin korunması ve devrimci dayanışma uğruna kuşatıldıkları dağ evinde teslim olmaktansa direnerek ölmeyi tercih ettiklerini ifade etti.
Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, Deniz Gezmiş'in mezarını da ziyaret ettikten sonra olaysız dağıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER