Spor
  • 31.1.2007 00:50

F.BAHÇE HANGİ KALECİYLE SÖZLEŞME İMZALIYOR?

İRFAN YİRMİBEŞ - EYÜP TURAN
İSTANBUL  - Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı maçta, sahasında Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek tur için avantaj sağladı.


Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Gençlerbirliği karşısında ilk yarıda istediklerini sahaya yansıtamadıklarını, ancak 1-0 öne geçtiklerini belirterek, "İkinci yarıda defansta yapılan bir hatadan sonra durum 1-1 oldu. Beraberlik golünün ardından iyi mücadele ederek son dakikalarda bir gol bulduk ve galip geldik. Futbolda kazanmak önemlidir, futbolcularım da kazanmasını bildi. Şu anda avantajlıyız, ama rövanş zor geçecek" diye konuştu.


Gençlerbirliği karşısında takımının galibiyet golünü kaydeden Semih ile ilgili olarak Brezilyalı teknik adam, "Semih, benim en güvendiğim oyunculardan biri. Savaşıyor, takıma can veriyor. Umuyorum mücadelesini böyle sürdürecek. Semih'e her zaman güvenebilirim ve takıma koyabilirim" dedi. Zico, Gençlerbirliği karşısında sahaya yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkmasıyla ilgili sorulan bir soruya ise, "Cuma günü yine maçımız var. Kupaya önem veriyoruz, ama kısıtlı bir kadromuz olduğu için bütün oyuncularımızdan maksimum yararlanmak istiyoruz. Sakatlanan oyuncular yeni yeni çalışmaya başladı. Sakat oyuncularımız da aramıza katıldığında tekrar eski gücümüze kavuşacağız" cevabını verdi.


Bir basın mensubunun 'Kısıtlı kadronuz olduğunu söylüyorsunuz, yönetimden transfer istediniz mi?' şeklindeki sorusuna ise Zico, "İkinci yarıda çalışmalara başlarken, 7-8 oyuncumuzun sakatlanacağını hesaba katmadık. Yine de bu periyottan elimizdeki kadroyu en iyi şekilde kullanıp, galibiyetlerle çıkacağımıza inanıyorum. Bu durum ne futbolcuların, ne benim, ne de yönetimin suçudur. Bu, futbolda iş kazasıdır" cevabını verdi. Zico, kulüp doktorunun devre arasında kendilerine verilen programı uygulamayan futbolcuları suçlamasıyla ilgili sorulan bir soruya ise, "Sakatlıkların, futbolcuların o programı uygulamadıklarından kaynaklandığı görüşüne katılmıyorum. Bunlar geçen dönemden kalan sakatlıklardı. Beklemediğimiz tek sakatlık, antrenman sırasında Kezman'da oldu. Bazı futbolcular dinlenmeyi tercih ederek programı uygulamadıysa, bu da yanlış değildi" cevabını verdi.


Brezilyalı teknik adam ayrıca, kaleci Serdar'ın Gençlerbirliği karşısında sergilediği performansı beğendiğini de ifade ederek, "Serdar kendini geliştiriyor. Ancak Cuma günü kaleyi Volkan koruyacak. Bir hata yaptı diye Volkan'dan vazgeçecek değiliz. Herkes hata yapabilir. Kalecilerin kaderi budur, hata yaptıkları zaman gol yerler. Fakat önüne bakacak, çalışmasına devam edecek. Futbolcularıma sonuna kadar güveniyorum" şeklinde konuştu. Zico, Sarı-lacivertli takımla birlikte çalışan genç kaleci Göksu ile sözleşme imzalayıp imzalamayacaklarının da yarın belli olacağını sözlerine ekledi.


Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, Fenerbahçe karşısında oynadıkları futbolun hakkını alamadıklarını kaydederek, "İlk yarıda oyunun hakimi bizdik. İkinci yarıya da iyi başladık ve golü bulduk. Ancak son dakikalarda kötü bir gol yedik ve mağlup olduk. Yine de bu sonucu avantaj olarak değerlendiriyorum" diye konuştu. Bakkal, Fenerbahçe ile hafta sonu ligde oynayacakları maçın daha farklı olacağını da sözlerine ekledi.
Fenerbahçe, yarın sabah saatlerinde yapacağı antrenmanla Cuma günü ligde Gençlerbirliği ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başlayacak.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:28

İLGİLİ HABERLER