Dünya
  • 17.9.2008 16:09

HAYAT KADINLARINA CEZA YAĞDI!

Turistlerin uğrak yeri ünlü kent, hayat kadınları ve onlarla ilişkiye girenlere ceza yağdırmaya başladı.
İtalya'nın başkenti Roma'da hükümetten önce davranıp, belediye meclisinde alınan karar uyarınca, fahişelere ve onlarla ilişkiye geçenlere ceza kesilkmeye başlandı.
Kent çıkışında devriye gezen belediyeye bağlı trafik ekipleri, öğleden sonra ilk cezaları işleme koydu. İlk olarak Brezilyalı bir transeksüelle pazarlık yapan 23 yaşındaki bir kişiyi yakalayan trafik ekibi, 200 Euro ceza kesti.
Genç yeni işleme giren yasadan haberdar olmadığını söylemesine rağmen cezadan kurtulamayınca, “Seçimlerde bu belediye başkanına oy vermiştim ama bir daha vermeyeceğim” dedi. Gün içerisinde 18'i fahişe 2'si müşteri olmak üzere toplam 20 kişiye ceza kesildi. Bu arada 2 hafta süresinde ceza uygulamasının 200 Euro'dan yapılacağı, 2 hafta sonra ise cezaların 500 Euro’ya çıkartılacağı belirtildi.
Fahişe Haklarını Koruma Komitesi adına çalışan bir grup avukatın uygulama aleyhinde mahkemeye gideceği çünkü, henüz İtalya yasalarına göre fahişeliğin bir suç teşkil etmediği belirtilirken, hükümetin fahişeliği suç sayan ve ağır cezai yaptırımları kapsayan yasa tasarısını parlamentoya sunmak için çalışmalarını hızlandırdığı bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:10

İLGİLİ HABERLER