Yaşam
  • 28.2.2007 16:32

İHMALSİZLİK KÜÇÜK ÇOCUĞUN HAYATINA MAL OLDU!...

RECEP ŞEYHOĞLU- ENGİN EKER
İSTANBUL- Şiddetli yağmurlarla birlikte bir çok kişiye mezar olan Tavukçu Deresi'nde ölüm bu kez selden değil, ihmalkarlıktan geldi. Annesinin elinden kaçan 5 yaşındaki kız çocuğu, üzeri kartonla kapatılan logar çukuruna düştü.


Tüm aramalara rağmen bulunamayan kız çocuğunun cesedi Ayamama Deresi'nden çıktı. Kızının öldüğüne inanamayan acılı baba, 5 yaşındaki çocuğunun cesedini defalarca öptü. Uzun süre cesedi kucağında taşıyan baba, kızını hastaneye götürmek istedi.


Edinilen bilgiye göre, saat 12.30 sıralarında Bahçelievler Kerim Çavuş Caddesi 18. Sokak üzerinde meydana gelen olayda, annesiyle birlikte yolda yürüyen 5 yaşındaki kız çocuğu, korna sesinden korkarak yolun kenarına kaçtı. Yaşadığı şokla kaçan küçük kız ağzı kartonla kapatılan logar çukuruna düştü. Islah çalışması yapılan Tavukçu Deresi üzerindeki çukura düşen küçük kız akıntıya kapılarak kayboldu. Bu sırada kızının çukura düştüğünü gören anne, kız çocuğunun kurtarılması için çevredekilerden yardım istedi. Bu sırada olay yerine ihbar üzerine itfaiye ve ambulans ekibi geldi. Yapılan incelemede su seviyesinin yüksek olduğu ve su kanalının Marmara Denizi'ne kadar uzandığı belirlendi. Acılı anne olay yerine gelen ambulansa alınırken, ekipler suyun akıntısını kesti.


Bu sırada olay yerine gelen baba gözyaşları içinde itfaiye ekiplerinden çocuğunun bulunmasını istedi. İtfaiye ekiplerine çaresizlik içinde yalvaran acılı baba, çocuğunun bulunamadığını duyunca gözyaşlarına boğuldu.


Bunun üzerine diğer bir itfaiye ekibi ise Ataköy'de bulunan Ayamama Deresi üzerinde arama çalışmalarına başladı. Yaklaşık 1.5 saatlik çalışma sonunda Ahmet Cömert Spor Salonu'nun arkasında 5 yaşındaki kız çocuğunun cesedine ulaşıldı. Küçük kızın cansız bedeni sürüklenerek geldiği dereden çıkarılarak dere kenarına konuldu.


Bu sırada arama çalışmalarının yapıldığı yere gelen baba kızının cansız bedenini gördü. Gözyaşları içinde polisi aşan acılı baba, 5 yaşındaki kızının çocuğunun cansız bedenine sarılarak fenalık geçirdi. Defalarca öptüğü kızının cesedini, kucağından indirmedi. Baba, öldüğüne uzun süre inanamadığı kız çocuğunu hastaneye götürmek istedi. Polis ekipleri ise sinir krizi geçiren acılı babayı sakinleştirmek için yoğun çaba sarf etti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:25

İLGİLİ HABERLER