Gündem
  • 22.11.2023 22:00

İsrail iki Türk'ü şehit etti

İsrail savaş uçakları Lübnan'daki Hizbullah  hedeflerini imha etti…Bu saldırı sırasında iki Türk'ün de şehit düştüğü bildirildi.
Hizbullah'ın İsrail askeri karargahını hedef almasından sonra İsrail savaş uçakları Lübnan'da çeşitli hedefleri vurdu.

Hedefler arasında Hizbullah'ın altyapısı, Hizbullah'a ait bir askeri bölge ve Lübnan'dan İsrail topraklarına, kibutz Hanita yakınlarında saldırılar düzenleyen terör örgütüne ait bir saldırı ekibi yer alıyordu.
İsrail'in bu saldırısından sonra Filistin kaynakları Lübnan'da iki Türk'ün şehit düştüğü haberini geçti. Şehit düşen Türklerin isimlerinin Bilal Öztürk ve Yakub Erdal olduğu bildirildi. 
TÜRKLERİN RESİMLERİ ORTAYA ÇIKTI

Gazze'ye destek için yola çıkan 2 Türk vatandaşı Lübnan'daki İsrail saldırısında hayatını kaybetti

Gazze'ye destek için yola çıkan 2 Türk vatandaşı Lübnan'daki İsrail saldırısında hayatını kaybetti
İsrail'in Lübnan sınırında düzenlediği hava saldırısında, İsrail'in Gazze'deki işgaline karşı mücadele etmek için bölgeye gittiği belirtilen iki Türk vatandaşının hayatını kaybettiği bildirildi.

Dün öğleden sonra İsrail'e ait hava araçları Lübnan'ın Sur kenti güneyindeki Şaitiye beldesi yakınlarında bir araca saldırı düzenledi.

Hava saldırısında Kassam Tugayları'nın Lübnan yapılanmasının komutan yardımcısı olduğu ifade edilen Halil Hamid Haraz'ın aracının vurulduğu belirtildi. Araçta Haraz'ın yanı sıra 3 kişinin daha yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırıda, Gazze halkına destek amacıyla İsrail'e karşı mücadele etmek için bölgeye giden iki Türk vatandaşı da hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının isimleri Seyfullah Öztürk ve Yakup Erdal olarak açıklandı.




HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 22.11.2023 23:51

İLGİLİ HABERLER