Gündem
  • 24.11.2023 15:00

İsrail'in şehit ettiği Seyfullah Bilal Öztürk'ün babası konuştu . Oğlumla gurur duyuyorum

Hamas: Güney Lübnan'da aralarında Afganistan ve Çeçenistan'da savaşan bir mücahidin oğlunun da bulunduğu iki Türk'ü şehit etti.

22 Kasım 2023'te Hamas, Güney Lübnan'da İsrail'in hava saldırısında dört görevlisinin öldürüldüğünü duyurdu. Operatörlerden ikisi Türk vatandaşıydı: Yakup Erdal ve Seyfullah Bilal Öztürk, diğer ikisi ise Lübnanlıydı: Ahmad Oudh ve Khaled Minawi.

Dört kişi, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın Lübnan kolu komutanı ve Tugayların füze biriminden sorumlu Halil Hamad Kharaz Ebu Halid ile birlikte öldürüldü.  Türk mücahitlerin Ebu Halid'e görünürdeki yakınlığı önemli bir görev aldıklarını gösterdi.

Ayrıca Seyfullah Bilal Öztürk'ün kendisiyle röportaj yapan bir haber sitesinde yer alan habere göre babasının Afganistan ve Çeçenya'da savaşmış bir cihad savaşçısı olduğunu da belirtmek gerekir.

Aşağıda iki Türk Hamas görevlisinin ölümüyle ilgili raporların incelenmesi yer almaktadır.

Hamas: "Filistin Halkımıza Yardım Ederken" Türk Operatörler Öldürüldü; Raporlar: Lübnan'da El Kassam Tugayları Komutanıyla Birlikte Öldürüldüler

Hamas'ın dört militanın ölümünü duyuran açıklaması şu Kuran ayeti (3:169) ile başlıyor: "Allah yolunda şehit olanları ölüler sanmayın, çünkü onlar Rablerinin izniyle diridirler." Hamas'ın, Filistin halkına, Arap ve İslam milletine ve "iki kardeş millete - Lübnan ve Türk halkına" "Lübnan ve Türkiye'den" dört şehidin öldürüldüğünü duyurmaktan gurur duyduğu ifade ediliyor. 21 Kasım "Dayanışma ve Filistin halkımıza yardım etme görevini yerine getirirken" güney Lübnan'a "Siyonist" hava saldırısı.

Açıklamada şöyle devam ediliyor: "Yiğit şehitler, Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e ve Filistin'e olan sevgilerini, Gazze Şeridi'ndeki kardeşlerine olan saygılarını ifade ettiler" ve öldürüldükleri "Nazi Siyonist" hava saldırısının, ulusun gençliğini veya "dünyanın özgür insanlarını", "Nazi işgali topraklarımızdan ve kutsal mekanlarımızdan atılana kadar" Filistin halkına yardım ve destek vermeye devam etmekten caydırmayın. 

Hamas açıklamasında mücahidlerin veya hava saldırısının yeri hakkında herhangi bir ek ayrıntı yer almıyor ancak Türk haber sitesi Haksöz Haber, iki adamın "Filistinli kardeşlerine destek için Türkiye'den geldiklerini" ve bir araçta öldürüldüklerini bildirdi. Hamas'ın askeri kanadının Lübnan şubesinin komutanı Ebu Halid'le beraberlerdi.

Öldürülen Türklerden birinin babası: Onunla gurur duyuyorum, ben de Afganistan ve Çeçenya'da cihad ettim

Seyfullah Bilal Öztürk'ün babası Ömer Öztürk ise şunları söyledi: "Annesi ve ben çocuklarımızı tam da böyle günlerde büyüttük. Onun şehadet haberini almaktan gurur duyuyoruz. Ben bizzat Afganistan'da İslam düşmanlarına karşı cihad ettim ve Yıllardır Çeçenistan'da benim ulaşamadıklarımı benim oğlum elde etti. Umarım biz de şehit olarak ölürüz."

Haksöz Haber'in haberinde, aslen Türkiye'nin kuzeybatısındaki Edirneli olan Öztürk'ün Lübnan'da defnedileceği belirtilerek, okuyuculara iki Türk Hamas üyesi ve "Gazze'deki tüm şehitler" için cenaze namazı kılınması çağrısında bulunuldu. 

HAMAS’tan, şehit kardeşlerimiz Seyfullah Bilal Öztürk ve Yakup Erdal için taziye mesajı

Terör devleti İsrail’in Lübnan sınırında İzzeddin el-Kassam’a ait bir aracı füze ile vurması sonucu şehit olan Seyfullah Bilal Öztürk ile Yakup Erdal kardeşlerimiz için taziye yayınladı.

Hamas’ın taziye mesajı:Bismillahirrahmanirahim"Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rab'leri katında rızıklanmaktadırlar."  (Âl-i İmran- 169)Büyük gurur ve onurla, Allah'ın kader ve kazasına daha fazla bir teslimiyetle İslami Direniş Hareketi (Hamas), 21 Kasım 2023 Salı günü Güney Lübnan'a yönelik hain Siyonist bombardımanda şehit olan Lübnan ve Türkiye'den dört şehidimizi,  Murabıt Filistin halkımıza, Arap ve İslam milletimize ve kardeş Lübnan ve Türkiye halklarına  armağan eder. Kaynak: HAMAS’tan, şehit kardeşlerimiz Seyfullah Bilal Öztürk ve Yakup Erdal için taziye mesajı 

Gazze Şeridi'nde acımasız Siyonist saldırganlığa ve soykırıma varan bir savaşa maruz kalan Filistin halkımızla dayanışma, destek ve yardım görevlerini yerine getirirken şehit olanlar:

◾️ Şehit Ahmed Avz - Lübnan

◾️ Şehit Bilal Öztürk - Türkiye

◾️ Şehit Halid Minavi -Lübnan

◾️ Şehit Yakup Erdal - Türkiye

Mescid-i El-Aksa'ya, Kudüs'e ve Filistin'e olan sevgilerini ve Gazze Şeridi'ndeki kardeşlerine duydukları gıptayı  ifade eden ve fedakarlıklarıyla Arap ve İslam ümmetimizin nabzını tutan bu kahraman şehitlerin ruhlarına rahmet dilerken; Nazi işgali topraklarımızdan ve kutsallarımızdan, özellikle de Müslümanların ilk kıblesi ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'in İsra yeri olan mübarek Mescid-i Aksa'dan defedilene kadar, Nazi-Siyonist işgali tarafından hedef alınmalarının ümmetimizin  gençlerini ve dünyanın özgür insanlarını Filistinliler ve haklı davalarını desteklemekten, yardımlarını ve halkımızla dayanışmalarını sürdürmekten alıkoymayacağını teyit ediyoruz.

Allah Büyüktür ve zafer esirlerimizin, mahkumlarımızın, halkımızın ve ümmetimizindir.

Bu bir zafer ya da şehadet cihadıdır.”

giyabicenaze.jpg

 

 

Güncellenme Tarihi : 24.11.2023 14:21

İLGİLİ HABERLER