Dünya
  • 15.11.2004 10:30

İŞTE ABD'Lİ GAZETECİLERİ TAŞIYACAK OLAN ZIRHLI MERCEDES

CIA’nın ‘Teröristlerin eline geçmemeli’ diye uyardığı Mercedes için İstanbul Emniyeti özel ekip kurmuştu


AMERİKAN Gizli Servisi’nin (CIA) ‘teröristlerin eline geçirse sonuçları vahim olabilir’ diye uyardığı çalınan zırhlı Mercedes’le ilgili dün sürpriz bir gelişme yaşandı.

 

Sultançiftliği Esentepe Mahallesi 2419 Sokak’taki Ürünkent Sitesi sakinleri, BN 974 R plakalı Mercedes marka bir otomobili terk edilmiş halde bulup polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemede otomobilin, geçtiğimiz günlerde Mecidiyeköy’den çalınan zırhlı Mercedes olduğunu belirledi.

3 gün önce terkedilmiş

Otomobilin bulunmasının ardından, olay yerine gönderilen Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, zırhlı Mercedes’te inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından olay yerine bomba uzmanları çağırıldı. Polis yetkilileri, otomobilin kapılarının açık olduğunu, ancak düzkontak durumunun bulunmadığını açıkladı. Zırhlı Mercedes’in siteye 3 gün önce terkedildiği belirtildi.

İstanbul’dan Irak’a gidecek

Merkezi Amerika’da bulunan dünyaca ünlü haber dergisi Newsweek’in yöneticileri, Irak’ta görev yapan muhabirlerini muhtemel saldırılara karşı korumak için zırhlı araç alınmasına karar vermiş, bu amaçla 1991 model Mercedes marka bir otomobili, Almanya’da modifiye ettirmişti. Mercedes’in 420SE modeli olan otomobilin tavanı, tabanı, camları, kapı direkleri, ön ve arka cam direkleri, yakıt deposu, ön kaputu, yan çamurlukları, arka koltuklarının sırtı değiştirilmiş ve güçlendirilmişti. Otomobile kurşun geçirmez lastikler takılırken, kaportanın altına da çelik levhalar yerleştirilmişti. Otomobil daha sonra Irak’a götürülmek üzere Almanya’dan İstanbul’a gönderilmişti.

5 bin dolar ödül verilecekti

Üzerinde BN 974 R yabancı plaka bulunan koyu gri renkli zırhlı otomobil, uzun yıllar yabancı ajanslara muhabirlik yapan Ersin Yegane’nin İstanbul Mecidiyeköy’deki evinin önüne park edilmişti. Bağdat’a gitmek için işlemlerin tamamlanmasını bekleyen Mercedes, 11 Kasım günü kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalınmıştı. Otomobilin çalınması üzerine Newsweek yetkilileri, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’tan yardım istemişti. Cerrah, Mercedes’in bir an önce bulunması için özel ekip oluşturmuştu. Newsweek dergisi, aracı hasarsız şekilde bulanlara 5 bin ABD doları vereceğini duyurmuştu.

STAR

 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:16

İLGİLİ HABERLER