Gündem
  • 25.4.2006 09:02

İŞTE ABDULLAH GÜL'ÜN DAMADI...

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün kızı Kübra, İstanbul'da aile arasında yapılan bir törenle nişanlandı. Bakan Gül "Kızım Kübra pazar günü Kayserili iş adamlarından Abdullah Sanmermer'in oğlu Mehmet ile nişanlanmıştır" sözüyle nişanı duyurdu.
      21 yaşındaki Kübra Gül, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi. Nenehatun Fen Lisesi mezunu Kübra lise ikinci sınıftan bu yana türban takıyor, okula perukla giriyor. Kübra'nın nişanlısı Mehmet Sarımermer (28) ise Kartal Anadolu İmanı Hatip Lisesi 1996-1997 öğrenim dönemi mezunu. Sarımermer, 1997'de girdiği ÖSS'de Türkçe-Matematik puan türünde Türkiye dördüncüsüydü. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hıdır Kalkan, Mehmet Sarımermer için "Okulun en zeki öğrencilerinden biriydi" dedi. Mehmet, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdi.
      Sarımermerler Kayseri'nin köklü ailelerinden. Gül'ün Dünür Abdullah Sarımermer ile dostluğu geçmişe dayanıyor. Gül, Abdullah Sarımermer'i 2001 yılında AKP'ye kurucu yapmak istedi. İlk hazırlanan 250 kişilik Kurucular Kurulu'nun sayısı 72'ye düşürülünce Sarımermer'in ismi de çıkarıldı.
      Abdullah Sarımermer avukat olmasına rağmen ticarete atılarak Özipek Halıcılık firmasını kurdu. Kocaeli'de kurulu fabrikasında ürettiği halılarla birlikte ipek halı da ihraç eden Sarımermer, bu alandaki önemli işadamlarından biri oldu. Damat Mehmet de babası gibi ticarete atıldı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:03

İLGİLİ HABERLER