Gündem
  • 23.4.2006 12:45

İŞTE ERDOĞAN'A GELEN İLGİNÇ BAŞVURULAR

DEVLET ARIK
ANKARA - AK Parti'nin vatandaşların taleplerine cevap vermek amacıyla kurduğu AK İletişim Merkezi'ne (AKİM) ilginç başvurular yağıyor.
Son dönemde gelen en ilginç başvuru ise "şizofren" hastası bir vatandaşın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öldürülmek istendiği yönündeki iddiası oldu. Başvuruda, TÜBİTAK'ın son yaptığı bir aletle tüm insanların ve hayvanların beyinlerinin içinin okunmaya başlandığı belirtilerek, "Başbakan Erdoğan da 2003 yılında attan düşürülerek öldürülmek istendi" iddiasına yer verildi.
AK Parti Halkla İlişkiler Başkanlığı bünyesinde vatandaşların taleplerini, şikayetlerini ve önerilerini değerlendirmek amacıyla oluşturulan AKİM'e, son günlerde ilginç başvurular yağıyor. Iğdır'daki bir vatandaş, merkez sağlık ocağının yollarının asfaltlanması için Başbakan Erdoğan'dan ilginç bir talepte bulundu. "Sayın Başbakanım Iğdır'a gelecekseniz, Iğdır 2 No'lu Merkez Sağlık Ocağı'nı da ziyaret edeceğinizi söylerseniz, sağlık ocağına giden en fazla 100 metrelik yol asfaltlanmış olur" diyen Iğdırlı vatandaş, Erdoğan'ın ziyaret edeceği söylentisinin bile hastaların eziyet çekmesinin önüne geçeceğini vurguladı.
AKİM'e başvuran Şenel Duran isimli bir vatandaş da AK Parti Genel Merkezi ile aynı olan telefon numarasını satışa çıkaracağını açıkladı. Duran, 0 535 473 00 00 olan telefon numarasının sürekli AK Parti diye arandığını belirterek, "İyi fiyat verene hattı satacağım" dedi. AK Parti'den "eş" talebinde bulunan Davut Bozgun isimli bir vatandaş da, "Kimse benimle evlenmiyor" diyerek yardım istedi. 29 yaşında ve bekar olduğunu belirten Bozgun, ablasının akıl hastası, annesinin ise kalp hastası olduğunu, ikisinin de bakıma muhtaç olduğunu bildirdi. Bozgun, AK Parti'den ablasını hastaneye yatırmasını talep ederek, bu şekilde evlenmesine yardımcı olunmasını istedi.

ERDOĞAN'IN "FENERBAHÇE" TARAFTARI OLMASINA KIZDI
AKİM aracılığıyla Başbakan Erdoğan'dan "taksi plakası" isteyen Özgür Özdemir adlı bir vatandaş ise ilginç bir öneride bulunarak, "Siz bana taksi plakası alın. Ben size her ay 1 milyar ödeme yapayım. İşsizim. Evli ve 1 çocuk babasıyım. Lütfen bu isteğimi okuduktan sonra küfretmeyin" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fenerbahçe hayranlığı, AK Parti'ye oy verdiğini söyleyen Abdülsamet Uzun adlı vatandaşı kızdırdı. Fanatik bir AK Partili olduğunu açıklayan Uzun, Erdoğan'ın Fenerbahçe tutkusu nedeniyle artık AK Parti'ye oy vermeyeceğini kaydetti. Uzun, "Tayyip Erdoğan'ın Fenerbahçe yandaşlığı ve ligin çekilmez bir hale gelmesine vesile olması sebebiyle bir Trabzonsporlu olarak AK Parti'ye oy vermeyi düşünmüyorum. Takım tutabilir, fakat Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun temel sebebi olması bizi rahatsız ediyor. Benim gibi birçok Trabzonsporlu ve ayrıca Galatasaraylı, Beşiktaşlı da AK Parti'ye oy vermeyecek. Umarım bu eylemden vazgeçilir. Yoksa Mesut Yılmaz gibi olacak" uyarısını yaptı.
AKİM, Uzun'un bu uyarısına, "Futbol taraftarlığıyla ülke yönetimini bu şekilde karşı karşıya getirme doğru bir hareket olması gerek. İyi niyetli duygularınızdan dolayı teşekkür ederiz" diye cevap verdi.
Erdoğan'ı haftada 2-3 kez rüyasında gördüğünü belirterek AKİM'e başvuran Levent Kanpolat, Başbakan'ın rüyasında kendisine tavsiyelerde bulunduğunu, bu tavsiyelere yürekten uyacağını ifade etti. AKİM'e başvuran ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş da Elmadağ'a bağlı Yenidoğan ve Yenipınar Mahalleleri ile Tuzla Sokak'ta anlaşmalı boşanarak anne ve babalarının maaşlarını alan komşularını isim vererek şikayet etti. Kendisinin de geçim sıkıntısı çektiğini ve "Ben de mi boşanayım?" diye soran vatandaş, mahallesindeki birçok çiftin kağıt üzerinde boşandığını, ancak aile yaşantılarını sürdürüp maaş aldıklarını kaydetti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:18

İLGİLİ HABERLER