Gündem
  • 23.4.2006 12:14

ŞENER’İN RÖPORTAJ ŞARTI ŞAŞIRTTI

Geçtiğimiz günlerde bir gazetenin parlamento muhabiri de aynı yöntemle talepte bulundu. Devlet Bakanı Abdüllatif Şener de kabul etmedi. Ancak röportajı reddetmesinin ilginç bir nedenini de bildirmeden edemedi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in ağzından ret gerekçesi şöyle:

“Ben sizin gazeteye aboneyim. Hem de iki tane... Ancak siz geçtiğimiz günlerde promosyon kitabı verecektiniz. Kuponları da tek tek kesip kitap almak istedim. Ama siz bunu vermediniz. Önce kitabımı verin, röportajı sonra yaparız!"

14 Mayıs harekatı

DYP’nin 14 Mayıs 2005’te yapılan kongresinden sonra parti içinde başlayan huzursuzluk devam ediyor. Kongrenin birinci yıl dönümünde “DYP dışında kalmış DYPíliler" büyük bir gövde gösterisine hazırlanıyor. DYP’nin eski il başkanları ve belediye başkanları, milletvekilleri, GİK üyeleri Demokrat Parti’nin (DP) iktidara gelişinin de yıldönümü olan 14 Mayıs’ta Ankara’da bir araya gelecek.

14 Mayıs’ta DP’nin iktidara gelişi Ankara’da ilginç bir etkinlikle kutlanacak. Siyasi partilerin DP’nin iktidara gelişi dolayısıyla yaptıkları törenlerin dışında yapılacak 14 Mayıs kutlaması, özellikle merkez sağda yaşanan dağınıklığın toparlanması için bir girişim olarak nitelendiriliyor. Toplantının önemli konuğu DP’nin Başbakanı Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes olacakmış. Toplantının ana gündem maddesini ise “merkez sağdaki dağınıklık ve DYP’deki çözülmüşlük" oluşturacakmış. DYP’nin TBMM’deki son grubunu oluşturan milletvekillerinin tamamına yakını toplantıya katılacakmış.

Organizasyon adresi olarak Park Otel belirlenmiş. Toplantı bir nevi ‘Temsilciler Meclisi’ olarak adlandırılırken, günün önemi çerçevesinde kamuoyuna açıklanacak sürpriz kararlar alınması bekleniyormuş.

Doktor milletvekili işbaşında

CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, seçim bölgesinde adeta ‘doktor’ gibi çalışıyor.

Seçim bölgesi Fatsa’da yaklaşık 70 beldede doktor olmamasını protesto eden Tandoğdu, yaklaşık bir ay belde ve köylerde dolaşarak vatandaşları tedavi etti. Dar gelirli seçmenlerinin ilaç giderlerini de üstlenen Tandoğdu, Ankara’ya döner dönmez ilaç firmalarına yazı yazarak destek istedi. Tandoğdu’ya destek veren 9 ilaç firması yaklaşık 20 milyar liralık ilacı kendisine gönderdi. Meclis’te biriktirdiği ilaçları arabasına yükleyen Tandoğdu, hasta seçmenlerini tek tek ziyaret ederek ilaçlarını verecek. Tandoğdu, yalnız ilaç götürmüyor, büyük şehirlerde tedavi altına alınması gereken hastalarının tüm masraflarını üstlenerek kendisi tedavi ettiriyor.

Söylentiler alevlendi

Bel spazmı yüzünden Başbakan Erdoğan evine kapanınca, küllenen kabine revizyonu söylentileri alevlendi. Kimilerine göre Başbakan evinde dinlenirken, bir yandan da uzun zamandır yapmayı planladığı kabine revizyonuna son şeklini verdi. Erdoğan’ın kabinede revizyonla birlikte rotasyon yapacağı belirtiliyor. Başbakan kabine revizyonu konusunda bugüne kadar kendisine yöneltilen ısrarlı sorulara, “Medya istiyor diye kabine değişikliği olmaz. Bu değişiklik olacaksa, vakti zamanı geldiğinde biz yaparız" yanıtını vermişti. AK Parti kulislerinde “Gensoru yok, herhangi bir bakana ilişkin tartışma da yok, revizyonun vakti zamanı geldi" sesleri yükseliyor.

Başkanlıktan düşürüldü

CHP Mersin Milletvekili Vahit Çekmez, geçen hafta içinde memleketinden gelen bir haberle sarsıldı. Milletvekilliğinin yanı sıra Mersin Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’nı da yürüten Çekmez, kooperatifin yönetim kurulu tarafından haber verilmeden başkanlıktan düşürüldü. Kararın siyasi olmadığını ifade eden Çekmez, “Gıyabımda toplanıp böyle bir karar almışlar. Daha arkadaşlarla görüşmedim. Arkadaşlar kendi aralarında anlaşıp ‘Biz de bu koltuğa otururuz’ demişler" dedi.

Bacım, beni aramayın...

Başbakan, geçtiğimiz günlerde Güneydoğu milletvekilleri ile bir araya gelerek bölgeye yönelik önlemleri ve yatırım taleplerini dinledi. Toplantıyla ilgili haber almak isteyen kadın gazeteci, Mardin AK Parti milletvekillerinden birini aradı. Milletvekilinin cevabı “Bacım bu konuda görüş belirtmek istemiyorum. Ne olur arkadaşlarına söyle beni aramasınlar" oldu.

 

(bugün)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:18

İLGİLİ HABERLER