Yaşam
  • 1.3.2007 11:50

KAMU İŞÇİSİ YÜZDE 15 ZAM İSTİYOR

Kamu kesiminde çalışan 322 bin 921 işçi adına toplu iş sözleşmesi masasına oturacak olan Türk-İş, birinci 6 ay için yüzde 15 artı enflasyon, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için de yine enflasyon oranında zam talep edecek.
     Sosyal yardımların da enflasyon kadar artırılması istenecek.
     Türk-İş Yönetim Kurulu ile Yol-İş, Tek Gıda-İş, Petrol-İş, Türkiye Maden-İş, Tez Koop-İş, Şeker-İş, Tarım-İş ve Harb-İş sendikalarının yöneticilerinden oluşan koordinasyon kurulu, önceki gün toplandı.
     Sendikalardan alınan görüşlerin de değerlendirildiği toplantıda, kamu kesiminde çalışan 322 bin 921 işçi adına yürütülecek toplu iş sözleşmelerindeki zam talebi belirlendi.
     Buna göre Türk-İş, birinci 6 ay için yüzde 15 artı enflasyon oranında zam talebiyle toplu iş sözleşmesi masasına oturacak. İkinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için yine enflasyon oranında zam talep edecek olan konfederasyon, sosyal yardımların da yine enflasyon oranı kadar artırılmasını isteyecek.
     Koordinasyon kurulu ayrıca, esnek çalışma biçimlerinin toplu iş sözleşmelerine yansıtılmaması yönünde ilke kararı aldı. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:23

İLGİLİ HABERLER