Sağlık
  • 8.5.2006 00:25

KETEN TOHUMU KALBE YARARLI

Keten tohumu yağı ve asitleri; kötü kolesterolü hemen düşürüyor, dokuları koruyor, kalp krizini ise büyük oranda engelliyor.

***
Keten tohumu kalbe faydalı

İçerdiği yağ asitleri ve diğer maddelerle kötü kolesterolü düşüren keten tohumu, kalp krizini de büyük oranda önlüyor.

Dokuları koruyor
Keten tohumunun içerdiği omega 3-6-9 gibi yağ asitleri sayesinde; vücut sıcaklığının korunması, sinir sistemi, dokuların korunması sağlanmaktadır. Yağ asitleri; kan damarlarının genişlemesi, kolesterol metabolizması ve prostaglandinlerin üretimi için de çok önemlidir. Prostaglandinler hormon benzeri maddeler olup; bağışıklık sistemi, üreme, kalp-damar ve sinir sistemi fonksiyonlarının düzenlenmesine yardım eder. Beslenme ve Diyet Uzmanı Selahattin Dönmez'den keten tohumu hakkında bilgi aldık.

Omega-3 yağ kaynakları...
İşte Uzman Dönmez'in anlattıkları: "Çeşitli bilimsel araştırmalar göstermiştir ki; omega-3 yağ kaynaklarının tüketimi koroner kalp hastalıklarından ölüm riskini azaltmaktadır. Keten tohumu, omega-3 serisi temel yağ asitlerinden Alpha Linolenic Acid'den zengindir. Birçok çalışma, bu yağ asitlerinden zengin beslenen bireylerde kötü kolesterolü ve kandaki trigliseridleri düşürmeye yardımcı olduğu yönündedir. Aynı zamanda kalp krizini veya damarda ya da kalpte kanın pıhtılaşmasını da önlediği bilinmektedir."


Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:05

İLGİLİ HABERLER