Gündem
  • 4.5.2007 18:01

KIRŞEHİR'DE CHP VE DYP'DEN İSTİFALAR

ALPARSLAN DEMİRBAŞ
KIRŞEHİR  - Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde, CHP, DYP ve MHP'den istifa eden belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve belediye encümenleri, AK Parti'ye üye oldu.

DYP'li Köseli Belediye Başkanı Veli Çakır, istifa ettiği partisinin ülkeyi kaosa götürmeye çalıştığını öne sürdü.


Çiçekdağı Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Nami Güler ile MHP'li Meclis Üyesi Alp Sungur, partilerinden istifa ederek AK Parti'ye geçti. Belediye Başkanı Cahit İşler, 3 yıldır birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıkları MHP'li ve CHP'li meclis üyeleri ile bundan sonraki süreçte de el birliği içerisinde çalışacaklarını belirterek, "Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Gül'e ve hükümete yapılan haksız uygulamalar, CHP ve MHP'li meclis üyelerimizi rahatsız etti. Bundan dolayı da bize müracaat ederek AK Parti'ye geçmek istediklerini söylediler.

Bizler de onları yanımızda görmekten dolayı son derece mutlu ve gururluyuz. İlçemize ve ülkemize aynı birlik ve beraberlik duyguları içerisinde hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.


İstifa eden meclis üyeleri de, partilerinin ülkeyi kaosa sokmak istediğini ve bunun için de AK Parti'ye geçtiklerini belirterek, "Cumhurbaşkanlığı için Abdullah Gül'e yapılan, Anadolu insanına yapılmıştır. AK Parti'ye üye olmaktan dolayı son derece mutluyuz" dedi.

KÖSELİ BELEDİYE BAŞKANI DA AK PARTİ'DE
Diğer yandan, Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli Belediyesi'nde de DYP'li Belediye Başkanı Veli Çakır ile birlikte 6 DYP ve 1 MHP'li meclis üyesi partilerinden toplu halde istifa ederek AK Parti'ye üye olurlarken, Belediye Başkanı Veli Çakır, "DYP'nin cumhurbaşkanlığı seçimleri için meclise girmemesi ve ülkeyi kaosa götürmeye çalışması nedeniyle partimizden istifa ediyoruz. Bundan sonra AK Parti çatısı altında hizmetlerimize ve ülkemize hizmet etmeye çalışacağız. DYP'nin tabanında büyük bir sıkıntı var ve taban olarak DYP'nin bu davranışını asla affetmiyoruz" dedi.


İstifa eden Belediye Başkanı Veli Çakır ve meclis üyeleri, Köseli Belediye binası önünde Çiçekdağı Belediye Başkanı Cahit İşler, Yerköy Belediye Başkanı Ali Rıza Arslan ve AK Parti Çiçekdağı İlçe Başkanı Hikmet Kılıç'ın katılımları ile düzenlenen törenle AK Parti'ye geçiş dilekçelerini İlçe Başkanı Kılıç'a teslim etti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:29

İLGİLİ HABERLER