Spor
  • 31.3.2013 21:48

Kocaman'dan iki müjde birden

Fenerbahçe'nin Akhisar Belediyespor'u 2-0 yendiği maç sonrası Aykut Kocaman Lig TV'ye açıklamalar yaptı. Kocaman, Mehmet Topal ve Salih'in durumuyla ilgili sevindirici açıklama yaptı.

Kocaman sakat oyuncuların durumuyla ilgili konuşurken, Mehmet Topuz ve Salih için müjdeli haber verdi. Kocaman, "Durumlarını yakıntan takip ediyoruz. Doktorlar da Mehmet Topal ve Salih'in de Perşembe günü oynama şanslarının biraz daha yüksek olduğunu söylediler" dedi...

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında kendi sahasında Akhisar Belediyespor’u 2-0 mağlup etti.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Akhisar Belediyespor'u 2-0 yendikleri maçta oyun ritmi konusunda sorunlar yaşadıklarını ifade etti. Kocaman, Mutlak 3 puan için çıktıkları karşılaşmadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

“KAZANMA ZORUNLULUĞU OLAN BİR MAÇI KAZANDIK”
Milli maç arası alınan galibiyetin öneli olduğunu ifade eden Kocaman, “Son haftalarda sözlerimize yapışan en önemli şey kazanma zorunluluğuydu. Bugünkü maçta böyle bir maçtı. Bütünden bakarak parçalara dönmek gerekirse, bütünün içinde şu vardı. İstiyorduk maçı, statta taraftarda net bir istekle hareket ediyordu. Yüksek isteklilik her zaman çok faydalı olmuyor. Ritim konusunda problemlerimiz oldu tüm maç boyunca. İstekliliğin getirdiği, yeteri kadar kazanabilmeyi sağlayacak kazanmaya yönelik enstrümanları iyi kullandık. Genel olarak bakıldığında yüksek istekliliğin getirdiği zorlama şutlar ve paslarla rakibi baskı altına alma ihtimalimizi ve isteğimizi zedeledi. Çok başarılı olamadık bu konuda. Akhisar'ın lige tutunma arzusu, oyunu sürekli uzatan oyunları bizim de oyunu tutma ihtimalimizi azalttı. Galibiyet açısından söylenecek çok fazla bir şey yok. Çok mutluyuz tabii ki, telafinin imkansız olduğu zamanlara doğru gidiyoruz. Milli maç arasından sonra ritim bulma konusunda problemimiz oldu. Önümüzdeki maçlarda telafi edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

“RİTİM KONUSUNDA TEMEL PROBLEMİMİZ OLDU”
Maç boyuncu ritim konusunda problemler yaşadıklarını aktaran Kocaman, “Yüksek kazanma isteği bunu bozan etkenlerden birisi oluyor. Farkı artırabilecek aksiyonlara da girdik, bunlar bulamayınca o andan itibaren futbolun temel anlayışlarından birisi sahaya çıkıyor. İhtiyacı olan takım bir adım daha öne doğru adım atmaya başlıyor” diye konuştu.

CANER'İN ISLIKLANMASI
Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin’in oyundan çıkarken taraftarlarca ıslıklanmasıyla alakalı olarak Kocaman, “Antrenörlük senemdeki ilk döneme benziyor şu andaki hava. Sonuca çok çabuk gitmesini bekliyor taraftar takımının, bu doğaldır. Ama bunu yaparken de 7. 8. 10. dakikadan itibaren oyuncuların özellikle ritmini artıracak davranışlardan ziyade ritmi bozacak davranışlar daha fazlalaşıyor. Top kaybından sonra yüksek bir negatif enerji aşağıya geliyor. Sadece Caner için değil bütün oyuncular için geçerli. Bu elektrik doğru bir elektrik değil. Bizi olumluya doğru değil zaman zaman özellikle kaçak güreşmeye doğru da götürebilir. Bende oyunculuk zamanımda böyleydim. Oyuncular yavaş yavaş toptan ayrılmaya başlarlar. Oyuncularımızın kendi sahamızda topu çok daha fazla arzu etmesi ve seyircinin bunu teşvik etmesi lazım. Burada hata var. Bu da 3 kulvarda gitmemizdeki ana faktörlerden bir tanesi olacak. Bu olumlu elektriğe bütün oyuncuların fazla ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

“HESAPLAŞMA SOYUNMA ODASINDA ANTRENÖR TARAFINDAN YAPILIR”
Caner ile ilgili olarak ise Kocaman, “Caner ilgin enteresan oyunculardan birisi. Maçı tek başına olumluya da götürebilir, olumsuza da götürebilir. Bıçak sırtında. Oyuncularımıza mutlak ve mutlak sahip çıkmamız gerekiyor. Eğer gelişmesini istiyorsak, negatif bakış açısıyla bu kolay bir şey değil. Ancak oyuncular teşvik edildikleri sürece yapma ve gelişme arzusu daha da artar. Taraftarımızın bu gözle bakmasında fayda var. Hesaplaşma soyunma odasında antrenör tarafından yapılır. Hesaplaşmanın yeri başka yerler” açıklamasında bulundu.
Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel, milli maç sonrası ilk maçın öneminden bahsederek, “İlk maçlar adaptasyon maçıdır. Bugün skor olarak yarım sıfır olsun, 1-0 olsun bizim olsun düşüncemiz vardı. Belki farklı bir galibiyet ve oyun bekleyenler de olabilirdi ama en önemlisi kazanmaktı. 3 puanı aldığımız için bıraktığımız yerden devam ettiği için son derece mutluyuz. İnşallah sezon sonuna kadar bu seriyi devam ettiririz ve sezon sonu bulunduğumuz duruma bakar değerlendirme yaparız.”
Sezon sonu bitecek sözleşmesiyle ilgili olarak Volkan Demirel, "Benim için sözleşmenin imzanın önemi yok. Gönülden Fenerbahçeliyim. Sözleşme önüme konduğunda her şekilde imzalarım. 11 senelik Fenerbahçe hayatımda hiçbir zaman sorun olmamıştır ve bundan sonra da olacağını tahmin etmiyorum" ifadelerini kullandı.
Sarı-lacivertli futbolcu Pierre Webo, galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, “Kazanmamız gereken bir maçtı. Sakatlığımın ardından son derece güzel bir dönüş oldu” dedi.
Sow’un tartışmalı pozisyonu hakkında ise Webo, “Sow’un pozisyonumda çok yakındım, topun içeriye düştüğünü gördüm. Çok sert bir şuttu hakem için de çok zor bir karardı. Söyleyecek bir şey yok. Şut çok sertti. Hakem gol olduğunu söylemeye çalıştık” yorumunu yaptı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:42

İLGİLİ HABERLER