Gündem
  • 6.5.2007 19:59

MUMCU: "GERÇEK BİR BÜTÜNLEŞME OLMASI ORTAK ARZUDUR"

İSTANBUL - Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, birleşme süreci içinde bulunduklarını hatırlatarak, geçmişte yarıştıkları, zaman zaman bir araya geldikleri bir siyasi partiyle bütünleştiklerini belirterek, "Gerçek bir bütünleşme olması, ortak arzudur" dedi.
     Mumcu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, "Bugün Cumhuriyetin değerleriyle milletin din değerleri arasında bir ayrışma kurgulayanlar, Cumhuriyetin değerleriyle, milletin inançlarını çatışmaya sürüklemek isteyenler, bu ülkenin düşmanlarıdır. Onlar haindir, onlar münafıktır, onlar çatışmacıdır" diye konuştu.
     Mumcu, Türkiye'nin, bugün kendi yanı başında olan haksızlıklara karşı ses çıkaramadığını savundu. Türkiye'de de halkın birbirine düşürülmeye çalışıldığını öne süren Mumcu, ''Bu ülke, bir kamplaşmaya sürükleniyor. Bunların bir hedefi var; büyük bir milleti parçalamak, bölmek. Bölünmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
     Mumcu, tam bağımsız bir Türkiye olabilmesi için günün; birlik, birleşme ve dayanışma günü olduğunu söyledi.
     Günün, millet için gelecek arama günü olduğunu da ifade eden Mumcu, "Sağdaki bütün siyasi partilerin koptuğu, yani dereler, ırmaklar gibi koptuğu ana yatakla yeniden buluşacağız; Demokrat Parti. Türkiye'nin milli egemenlik ülkülerinin, demokratik hayattaki simgesi ve öncüsü. 'Yeter söz milletindir' diyerek, milletin kendi kendini idare etme iradesinin adresi olan o büyük marka, Demokrat Parti. Sadece geçmiş değil, yüzümüzü geleceğe döndüğümüz için bunu yapıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:26

İLGİLİ HABERLER