Gündem
  • 27.3.2006 00:07

ÖLDÜRÜLEN 14 PKK MİLİTANININ UYRUĞU BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ ÇIKTI

Diyarbakır, Bingöl ve Muş üçgeninde bir hafta önce PKK'ya karşı başlatılan ve dün tamamlanan operasyonda ölen 14 teröristin kimlik tespiti yapılıyor. Bölücü örgütün internet sitesine göre ölenlerden 6'sını İranlı, Iraklı ve Suriyeliler oluşturuyor.


Diyarbakır'ın Kulp-Lice ve Bingöl'ün Genç-Solhan ilçeleri ile Muş'un Şenyayla Bölgesi'nde güvenlik güçlerince geçen hafta başlatılan hava destekli operasyonda öldürülen teröristlerin yanı sıra PKK'ya ait erzak dolu 3 sığınak da imha edildi.


Aralarında örgütün Şenyayla sorumlusunun da bulunduğu ölen teröristlerin cesetlerinin kimlik tespiti için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği, operasyona katılan birliklerin de iki gündür devam eden arama- tarama faaliyetlerinden sonra bölgeden çekildiği belirtildi.

PKK'YA GÖRE ÖLENLERİN 6'SI YABANCI UYRUKLU
Bu arada terör örgütü PKK yanlısı bir internet sitesi, operasyonda ölen 14 teröristin 6'sının yabancı uyruklu olduğunu duyurdu ve 14 teröristin fotoğraflarını yayınladı. Bölücü örgüt yanlısı internet sitesinde ölen teröristlerin adları şöyle yer aldı:


Bülent Tanışık (Diyarbakır), Mahmut Güler (Diyarbakır), Muzaffer Pehlivan (Diyarbakır), Abdullah Rükün (Batman), İdris Sinet (Adana), Hüseyin Kızıl (Adıyaman), Kenan Demir (Siirt), Fatih Çetin (Van), Kemal Tahazade (İran), Arman Katurani (İran), Hamet Guli (Suriye), Reşit Ahmet (Suriye), Adnan Mahmut (Suriye) ve Kava İbrahim (Irak).

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:43

İLGİLİ HABERLER