Gündem
  • 27.3.2006 00:38

YAŞAR NURİ ÖRTÜRK : ''SİYASET, PEYGAMBERLİKTEN SONRA EN YÜCE MESLEKTİR"

BÜLENT ÖZKALELİ
ÇORUM  - Halkın Yükselişi Partisi (HYD) Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, partisinin Çorum İl Teşkilatı'nın açılışı için Çorum'a geldi. Çorum'a Ankara'dan kalabalık bir heyetle gelen Öztürk, parti binasında basına bir açıklama yaptı.


Ülke genelinde başlattıkları teşkilatlanma çalışmalarını sürdürdüklerini ve 45 ilde organize olduklarını ifade eden Öztürk, 22 Ağustos 2006'dan sonra yapılacak her türlü seçimlere parti olarak katılacaklarını bildirdi. Türkiye'deki aydınların ve okuryazar kişilerin siyasetten kaçtığını, bunun da ülkeye zarar verdiğini savunan Öztürk, ''Siyaset, peygamberlikten sonra en yüce meslektir. Siyaset, insanlara hizmet etmektir. Ama peygamberlikten sonra en yüce meslek olan siyaset, Türkiye'de hırsızlık ve talancılık ile eş anlamlı hale getirildi. Siyaseti karnı tok, işinde başarılı olmuş ve halkı iyi idare edebilecek kişiler yaparsa başarılı olur. Ülkenin kurtuluşu, aydınların siyasete girmelerine bağlıdır'' diye konuştu.


İktidarı ve muhalefet partilerini topa tutan Öztürk, Türkiye'nin Türkiye'den yönetilmediğini savunarak, HYP'nin bir kitle veya ideoloji partisi olmadığını, partilerinin insancıl bir parti olduğunu vurguladı.


Türkiye'de özellikle gençlerin ve memurların siyasetin dışına itildiğini kaydeden Öztürk, "Memurlara siyaset yasak. Kömür ocağında çalışan insana bile siyaset serbest, 2 üniversite bitirmiş memura yasak. Buna bir anlam vermek mümkün değil" ifadelerini kullandı.


Gençliğin aktif siyasete çekilmesi gerektiğini dile getiren Öztürk, Türkiye'nin sosyal bir devlet olmaktan uzaklaştırıldığını, HYP'nin iktidarında Özelleştirme İdaresi'nin kesinlikle kapatılacağını, eğitim, güvenlik, sağlık, adalet gibi kurumların tekrar devlet güvencesi altına alınacağını söyledi.


HYP'nin sağcı, solcu veya dini içerikli bir parti olmadığını, Cumhuriyet'in değerlerine bağlı, insancıl ve Türkiye merkezli bir politikayı savunduğunu söyleyen Öztürk, "Türkiye'yi Türkiye'den yöneteceğiz. Türkiye'nin çıkarlarını her yerde savunacağız" dedi.


"Türkiye uçurumun kenarında" diyen HYP lideri Öztürk, "Arap takkesi ile dini satanlar ve sözde Atatürkçüler milleti kandırmaktadır. Milletimizin üstüne ölü toprağı attılar ama biz torunlarımıza güçlü ve onurlu bir Türkiye bırakacağız" ifadelerini kullandı.


Türkiye'yi Türkiye'den yöneteceklerini söyleyen Öztürk, parti binasının açılışının ardından Çorum Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Öztürk, ardından İMVAK Toplantı Salonu'nda "BOP ve İslam" konulu bir konferans verdi.
Çorum'da yeni bir teşkilat olduklarını belirten HYP İl Başkanı Niyazi Sağıroğlu ise, bundan sonraki süreçte yoğun bir tempo ile faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:43

İLGİLİ HABERLER