Dünya
  • 21.6.2004 20:56

PAPADOPULOS: ''AB ANAYASASI KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNDE ARAÇ''

LEFKOŞA - Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, ''AB Anayasası'nın Kıbrıs sorununun çözümünde yeni bir araç olduğunu'' söyledi.
     Papadopulos, İspanya ve Portekiz'e çalışma ziyaretlerinde bulunmak amacıyla Kıbrıs Rum kesiminden ayrılmadan önce Larnaka Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, ''AB Anayasası'nın tek başına Kıbrıs sorununa çözüm getiremeyeceğini, ancak Kıbrıs sorununa çözüm bulma yolunda artı bir araç olduğunu'' kaydetti.
     Rum lideri, ''Kıbrıs'ta bulunacak çözüm sonucu ortaya çıkacak anayasanın, AB Anayasası ile uyum içinde olması gerektiğini'' ifade etti.
     Kıbrıslı Türklerin ekonomik durumlarını iyileştirmek için alınacak önlemler konusunda ise Papadopulos, ''Rum hükümetinin bu konuda siyasetini hayata geçirmek için doğru bulduğu adımları atacağını'' belirtti.
     Papadopulos, ''(işgal) altındaki (yasa dışı) yönetiminin kabul edilmez girişimlerine önem vermeyeceğini'' ifade etti.
     ''Kıbrıs sorununa çözüm bulma çabalarında Türkiye'nin yeni hükümetinin, son otuz yılda Ankara'nın takındığı 'uzlaşmaz' tutumla kıyaslandığında bu hükümetin daha yapıcı bir yaklaşım sergilediğini'' kaydeden Papadopulos, ''bu tutumu AB'nin dikkate aldığını'' söyledi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:26

İLGİLİ HABERLER