Gündem
  • 27.3.2006 00:01

PAPADOPULOS'TAN 180 DERECE DÖNÜŞ...

LEFKOŞA- Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Tasos Papadopulos, Türk tarafının çözüm yönündeki samimi politikası karşısında, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile görüşmeme politikasından 180 derece dönüş yaptı.

Papadopulos, "Talat'la insancıl konuları, özellikle kayıplar konusunu görüşmeye hazırım" dedi.


Rum radyosunun haberine göre Papadopulos, KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile görüşebileceğini söyledi. Papadopulos, bu görüşmenin kayıplar konusunda, Kızılhaç temsilcisiyle yapılacak görüşmenin ardından gerçekleşeceğini belirterek, "Talat ile toplantı bu konuyla ilgili olacaktır" dedi.

Papadopulos, BM Genel Sekreteri Annan'ın Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı İbrahim Gambari'nin Paris görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Talat'a gönderdiği mektuba ilişkin soruya karşılık, gazete başlıklarına katılmadığını belirterek, mektupta değinilen her şeyin kendisini tatmin ettiğini kaydetti. Paris'te anlaşmaya varılan her şeyin yerinde durduğunu ve görüşmelerin günlük konular ve özlü konularda olacağını ifade eden Papadopulos, "Aksi takdirde hiç görüşme olmayacaktır" şeklinde konuştu.


Bu arada, Rum Yönetimi Sözcüsü Yorgos Lillikas, bugün Baf'taki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Paris'te Annan-Papadopulos arasında yapılan görüşmede, iki toplum liderinin temsilcileri aracılığıyla görüşme hazırlığına başlayabileceği konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi. Lillikas, 2 taraf arasındaki uçuruma köprüler kurulması yönünde ilerleme kaydedilmesinin ardından, Kıbrıs sorununa çözüm getirecek konularda üst düzey görüşmelerin gündeme gelebileceğini kaydetti. BM Genel Sekreteri Annan'ın, Papadopulos-Talat arasında bir görüşme arzulayıp arzulamadığının sorulması üzerine Lillikas, böyle bir görüşme yapılmasının Annan'a Papadopulos tarafından önerildiğini söyledi. Lillikas, bu görüşmenin Türk tarafının Kayıplar Komitesi'ndeki 3. üyenin (BM'nin temsilcisi) atanmasını kabul etmesinden sonra olacağını kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:43

İLGİLİ HABERLER