Gündem
  • 27.3.2006 00:05

SULTAN 2. ABDULHAMİD'İN TORUNU, NEW YORK'TA ZOR ŞARTLARDA YAŞIYOR...

EVRİM ÖCAL BUNN
WASHINGTON  - Sultan 2. Abdulhamid'in yaşayan tek erkek torunu olan Prens Ertuğrul Osman, New York'taki apartman dairesini işyeri sahiplerine kaptırmamak için büyük mücadele veriyor.


New York'un en işlek caddelerinden Lexington'da iş hanına dönüştürülen bir binanın 2 odalı bir dairesinde yaşayan Osman Bey, ev sahibinin kira kontratını feshedip apartmanı işyeri olarak kiralama çabalarına direniyor. New York Times gazetesinde yer alan habere göre 93 yaşındaki Osman Bey ve kendinden yaklaşık 30 yaş küçük eşi Prenses Zeynep, mütevazi evleri için ayda 350 dolar kira ödüyor.

Osman Bey'in ev sahibi Mr. Kirschenbaum, çifti evden çıkarmak için elinden geleni yapmış olsa da, New York Valisi Michael Bloomberg'in de desteğini alan Osman Bey ve eşi, evlerini terk etmemekte kararlı gözüküyor. Ev sahibi, evin gerekli tamiratlarını yaptırmazken, Vali Bloomberg, çiftin banyosunun tavanı çökünce tamirat masraflarını üstlenmiş ve Osman Bey ve eşini tamirat süresince otele yerleştirmiş. O günden beri ev sahibiyle mahkemelik olan Osman Bey, ev sahibinin gerekli tamiratları üstlenmesini talep ediyor.


1945 yılından bu yana aynı apartmanda oturduğunu söyleyen Osman Bey, "Türkiye'de demokrasi iyi işliyor" dedi. Gazete tarafından Türkiye'nin tarihi ile önemli bir bağ olarak gösterilen Osman Bey, imparatorluk 1922 yılında resmen feshedildiği için yıllarca pasaportsuz yaşamış. Osman Bey'e Türk pasaportu 2004 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmiş.
Osmanlı İmparatorluğu dağılınca bir müddet Avrupa'da yaşayan Osman Bey, 1939 senesinde ABD'ye göç etmiş. O tarihten bu yana da New York'ta yaşamaya devam eden Osman Bey'in 1991 senesinde evlendiği Prenses Zeynep ise, Afganistan'ın son Kralı Emanullah'ın yeğeni. Çift, mütevazi apartmanlarında kedileri Dodo ve Silvermix ile birlikte yaşıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:43

İLGİLİ HABERLER