Yaşam
  • 8.3.2008 12:06

"RECEP KOCA FİLMDE SADECE 3 KERE 'YAVŞAK' DİYOR"

Başrolünü Şahan Gökbakar’ın oynadığı Recep İvedik filmi, düşük bütçeyle çekilip rekor kar getiren yapım olma yolunda hızla ilerliyor. Çok küfürlü ve basit diye eleştirilen filmin yapımcısı Faruk Aksoy ile görüştüm. Aksoy, sonuna kadar İvedik’i savundu:


“Bir filme milyon dolar harcamak seyirci sayısını etkileyen bir şey değildir. 10 milyon dolar harcandığını söyleyince ne oluyor ki. 116 tane kalas kullanıldı, bilmem kaç metrekare sunta kullanıldı, bilmem kaç kilo dekor kullanıldı. 1200 adet figüran kullanıldı bana ne ya! Bunlar filmi daha çekici yapan şeyler değil ki. Köşe yazarları ve eleştirmenler genel anlamda seçkincilerdir. Seçkinlerin iktidarından haz duyarlar bunlar. 10 günde 2,5 milyon kişi gitmiş, hala ’şöyleymiş böyleymiş’derler. Bütün seyirci seçmen aptal da bir siz mi akıllısınız. Biz ne yaptık? Biz size çok güzel, çok eğlenceli 2 saat vereceğiz dedik. Biz bunu yaptık mı yaptık. Hakikaten bir kahkaha tufanı yaşanmıyor mu sinema salonlarında. Yani Sezen Aksu’yu gecekonduda ki de dinler, 3 milyon dolarlık evde yaşayanı da.
Bu filmde küfür vs. yok. Toplam üç defa ”Yavşak“ cümlesi kullanılıyor. İçinde küfrün, eşcinselliğin olduğu, kanın gövdeyi götürdüğü film hakkında kimse böyle cümleler kurmazken olağanüstü özen gösterilen ve üç defa ’yavşak’ kelimesinin geçtiği bu film eleştiriliyor. Bunun sebebini hiç anlamadım”


Recep İvedik ezilmişin kahramanı
Recep İvedik’in otoriteye karşı duruşu sevildi. ’Bütün müdürler yavşaktır’diyor hem de adamın yüzüne karşı arkasından da değil. Büyük işadamının cüzdanını buluyor. Arabasıyla ki yolda da kendi aküsünü ihtiyacı olan kızlara vererek gidip adamın cüzdanını veriyor. Ne namuslu adam. Kaldı mı böyle bir adam. Recep İvedik ezilmişlerin kahramanı. Çok dürüst, çok namuslu bir adam.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:11

İLGİLİ HABERLER