Yaşam
  • 1.3.2007 14:45

RÖGARA DÜŞÜP HAYATINI KAYBEDEN DİLARA MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İstanbul Şirinevler'de rögara düşen 5 yaşındaki Dilara Dumru'nun hayatını kaybetmesini soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Sevgin, olayın "cinayet" olduğunu savunarak, sorumlular hakkında işlem yapılıp yapılmayacağını sordu.

CHP'li Sevigen, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Dilara'nın ölümüyle tekrar gündeme gelen İstanbul'daki "ölüm çukurlarına" dikkat çekti. Ölüm çukurlarının uzun süreden beri İstanbul'da vatandaşlara "kurulmuş birer tuzak" olarak durduğunu kaydeden Sevigen, Dilara'nın ölümünü "cinayet" olarak tanımladı. Başta belediye, İSKİ ve MVM firmasının "cinayet"ten sorumlu olduğunu savunan Sevigen, Bakan Aksu'ya, sorumlular hakkında işlem yapılıp yapılmayacağını sordu. Sevigen'in, Aksu'nun yanıtlaması amacıyla yönelttiği diğer sorular ise şöyle:

"-MVM Firması'nın sahibi Bilal Şahin'in, Başbakan Erdoğan'ın, Birlik Vakfı üyesi olduğunu, sizin de üyesi olduğunuz, Birlik Vakfı'na yakınlığınızdan dolayı MVM Firması'nın bu ihaleleri aldığı doğru mudur?

-Bu firmanın yaptığı işlerin denetimsizliği Birlik Vakfı'na üye olması sebebiyle midir. İstanbul'da denetim zafiyeti içinde bulunan bu kurumlar gerçek görevlerini ne zaman yapacaklar.

-Dilara'nın ölümüne sebep olan bu tür ölüm çukurlarından İstanbul'da hangi semtlerde, kaç tane var biliyor musunuz?

-Milyarlarca liranın verildiği ve bir uyarı tabelasının bulunmadığı, bu ihmali yapanların görevlerini ve işlerini gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz?

-Belediye Başkanı, belediye yetkilileri bu çocuğun ölümünden sorumlu değil midir?

-Bu olayında 'münferit bir olay önemli değil' deyip üzerini kapatacak mısınız?

-Allah düşmanıma dahi vermesin, dünyanın en zor acısı evlat acısı derler. Bütün kanunlar kurallar bir tarafa evlat acısından dolayı bu insanların yüreği kim bilir nasıl yanıyor? Bu olaydan dolayı sizin de vicdanınız birazcık da olsa sızlamıyor mu?"

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:23

İLGİLİ HABERLER