Yaşam
  • 1.3.2007 12:52

ERKEKLER KADINLARDAN DAHA BAKIMLI ÇIKTI!...

Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesinin de yer aldığı ilçede, bayan kuaförü sayısı 10'u geçemedi. Eğitim Fakültesinde öğrenim gören 4 bin öğrenciden yüzde 60'ını genç kızların oluşturması, bayanlara yönelik bu alanda ilçeye anlamlı bir gelişme sağlamazken, her yıl 5-10 arası yeni salonun eklendiği erkek berber sayısının 40'a yaklaştı.

Demirci'de tek bay-bayanların ortak geldiği kuaför salonuna sahip Gözde Kuaför Salonu İşletmecisi Mehmet Usta, yaptığı açıklamada, ilçedeki erkeklerin kendilerine sürekli bakım yaptırdığını belirtti.

Her geçen gün standartlarının yükseltilmesine ve koltuk sayılarının artırılmasına çalışılan erkek berber salonlarında, sıra bulmanın bile zorlaşmaya başladığı kaydeden Usta, ilçede berberler odasının bulunmamasına rağmen dikkat çekici şekilde büyüyen iş kolunda, ailelerin okumaya hevesli olmayan çocuklarını bu iş koluna yönlendirmeye başladığını dile getirdi.

"MİLENYUM ÇAĞINDA BAKIM LAZIM'

Demirci Eğitim Fakültesinin, halkın kendine daha fazla bakım yapmasına neden olduğunu dile getiren Usta, "Ayrıca milenyum çağında bakımlı insan, her zaman ön planda. Bizim insanlarımız da bu durumun farkına vardı" dedi.

Kuaför salonunun erkek bölümünde sabahtan akşam saatlerine kadar 5-6 koltuğun hiç boş kalmadığını ifade eden Usta, bayanların sadece özel günlerde, erkeklerin ise her gün bakımlı olmayı tercih ettiklerini söyledi.

Mehmet Usta, "Gün içinde sir, cilt bakımı, saç boyama gibi istekler de alıyoruz. Ayrıca henüz uygulamaya başlamadığımız manikür ve pedikür alanında çok talep geliyor. Biz de genç arkadaşlarımızın bu alanda yetişmesini sağlayıp talepleri karşılayacağız" dedi.

Demirci Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kazım Aysan ise belediyelerine kayıtlı 40 civarında erkek kuaförün bulunduğunu söyledi. İlçe erkeklerinin kendilerine çok intizam gösterdiğini ifade eden Aysan, "İlçedeki erkekler kendilerine çok bakıyor. Giyimine, kuşamına, cilt bakımına özen gösteriyor. Erkeklerimiz metroseksüel" diye konuştu.

Erkek kuaför salonunda cilt bakımı yaptıran gençler ise cilt bakımını yalnızca kadınların yaptırmadığına dikkat çekerek, iki haftada bir kendilerine bakım yaptırdıklarını ifade ettiler.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:23

İLGİLİ HABERLER