Gündem
  • 28.3.2006 05:53

ŞEYH DÜĞÜNÜNÜN SÜRPRİZ KONUĞU EMİNE ERDOĞAN...

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Katar Emiri’nin oğlunun düğününe özel davetli olarak çağrıldı. Yarın Doha’da yapılacak düğünde Emine Erdoğan, 1001 gece masallarını yaşayacak.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan özel davetli olarak yarın Katar Emiri Hamd Bin Halife Al Sani’nin oğlu Şeyh Kasım Bin Halid Al Sani’nin düğününe katılacak. Şeyh Al Sani, Katar’ın petrol zengini ailelerinden kızı Scheika Buttini ile evlenecek.

Emine Erdoğan, Katar Emiri Al Sani’nin özel davetlisi olarak katılacağı düğünde 1001 gece masallarını yaşayacak. Emine Erdoğan’ın korumalarıyla birlikte gideceği Doha’daki düğünde Katar Emiri’nin oğlu ile gelinine Türk geleneklerine uygun bir hediye vereceği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan ve eşi yarına kadar Sudan’da kalacaklar. Yarın Erdoğan çiftinin yolları ayrılacak. Başbakan Erdoğan İslam Konferansı Örgütü toplantısına katılmak için özel uçakla Suudi Arabistan’ın Cidde kentine geçecek. Emine Erdoğan ise düğüne katılmak için tarifeli uçakla Katar’ın başkenti Doha’ya geçecek.

Emine Erdoğan’ın Katar’daki düğüne katılması son anda planlandı. Dışişleri Bakanlığı, Katar’daki düğüne katılımdan önceki gün haberdar oldu. Bunun üzerine Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği Emine Erdoğan ve beraberindekileri karşılamak için seferber oldu. Düğüne Arap ve Batı dünyasından ünlü isimlerinin katılması bekleniyor.

/Uğur ERGAN - HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:43

İLGİLİ HABERLER