Gündem
  • 28.3.2006 05:15

KÜRŞAT TÜZMEN VE FRANSIZ BAKAN BİRLİKTE DALACAKLAR...

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, kendisi gibi dalgıç olan Fransa’nın Dış Ticaretten Sorumlu Bakanı Christine Lagarde’yi birlikte dalmak için Türkiye’ye davet etti. Lagarde daveti memnuniyetle kabul etti. İki bakan haziran ayında Antalya’da birlikte dalacaklar.

ULUSLARARASI toplantılarda ve özel temaslarda sık sık bir araya gelen Kürşat Tüzmen ve Christine Lagarde, ortak noktalarının sadece dış ticaret değil, deniz ve dalma merakı olduğunu fark etti. Tüzmen, kendisini gibi dalgıç olan meslektaşına Türkiye’ye geldiğinde birlikte dalmayı önerdi. Tüzmen, Türkiye’de özellikle Antalya-Kaş kıyılarında dalmak için çok özel yerler olduğunu söyledi. Fransız Bakan Lagarde, Tüzmen’in teklifine çok sevindiğini ve kabul ettiğini belirtti.

Lagarde’nin 15-17 Haziran tarihleri arasında Türkiye’ye yapacağı resmi gezi sırasında bu programın gerçekleştirilmesi planlandı. Lagarde, sorumuz üzerine, kalabalık bir işadamı heyetiyle temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geleceğini ifade etti. Lagarde, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda bir dizi görüşmeler yapacağını bildirerek "Önceliğimiz iki ülke ticareti, ancak programın son gününde dalış yapmayı planlıyoruz. Yerine sayın bakan karar verecek" dedi. Dalgıçlık bilgilerini çevresindekilerle paylaşmayı seven Tüzmen ise bu konuda şunları söyledi:

"Dalgıçlık eğitimini herkese tavsiye ediyorum. Vücudun direncini arttırmak açısından çok önemli. Daha önceki yıllarda 75 metreye kadar indim, ancak şimdi amatör olarak 40 metreye dalıyoruz."

/Nuray BABACAN - HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:43

İLGİLİ HABERLER