Spor
  • 29.11.2006 07:45

ŞİKE İDDİALARININ ÇELİŞKİLİ YÖNLERİ!..

Oskay, Trabzonsporlu futbolcularla buluştuğu The Marmara Oteli’ne, otoparktaki yangın merdiveninden girdiğini söylüyor. Ancak, otelin güvenlik müdürü Seyhan Başlangıç, "O kapıdan otele giremez. Gelsin girsin de biz de görelim" dedi.

CİHAN Oskay’ın, "2000-2001 yılında Samsunspor-Fenerbahçe maçı için Aziz Yıldırım’dan 150 bin dolar aldım ve Samsun’a gönderdim. Trabzonspor’a da 250 bin dolar teşvik primi götürdüm" iddiaları gündeme bomba gibi düştü. HÜRRİYET, şike ve teşvik primi iddialarının sahibi Oskay’ın ifadelerini tek tek inceledi. Oskay’ın ifadelerinin bir bölümü o günlerde yaşanan olaylarla bire bir örtüşüyor. Ancak bir takım iddiaları akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

İşte Cihan Oskay’ın iddiaları ve işte HÜRRİYET’in incelemeleri;

"Trabzonsporlu futbolculara 250 bin dolar teşvik primi götürdüm. The Marmara Oteli’ne otoparktaki arka kapıdan girdim, yangın merdiveninden 6. kata, 603 nolu odaya girdim."

The Marmara Oteli’nin Güvenlik Müdürü Seyhan Başlangıç, Cihan Oskay’ın otelin yangın merdivenini kullandığı yolundaki ifadelerini şaşkınlıkla okuduğunu söylüyor. Başlangıç, yangın merdiveninin, dışarıdan içeriye girişi ’imkansız’ kıldığını belirterek, "Otelimiz tamamen uluslararası standartlara göre inşa edilmiştir. Yangın merdiveni de uluslararası güvenlik standartlarına göre dışarıdan otele girişi imkansız kılar. Yangın merdiveninin dışarıya açılan kapısı garaj katındadır ve buradan binaya giriş yapılamaz. Olası bir acil durumda yangın merdiveninin tüm katlardaki kapıları içeri açılmaz, sadece katta bulunan kişinin dışarı çıkmasını sağlar. Ayrıca otelin garaj bölümü ile ön kapı arasında kot farkı vardır. İddiaları yapan kişinin yangın merdivenini kullanması mümkün değildir. Bir kez de bizim yanımızda yangın merdivenini kullansın biz de görelim" dedi.

Oskay, içinde 250 bin dolar bulunan bir çanta ile ön kapıdan girmek istemediğini söylemişti.

Seyhan Başlangıç, otel girişinde kimsenin cebindeki, çantasındaki paranın incelenmediğni söyledi. Başlangıç, "Biz sadece güvenliğe aykırı bulduğumuz alet veya eşyaya müdahale ederiz. Bu şahıs o gün parasının ve kendisinin güvenliği için tenha bir kapı yerine cümle kapısı tabir edilen ana kapıyı kullanmalıydı. Böyle garaj kapısı veya yangın merdiveni hikayeleri sanki olaya esrar perdesi katmak için yaratılmış izlenimi veriyor" dedi.

Oskay, 250 bin doları Oktay Derelioğlu ile Tamer Tuna’nın kaldığı 603 numaralı odada Tamer’in yatağının üzerine serdiğini söylüyor.

The Marmara Oteli’nin 2004 yılında bilgisayar sistemi tamamen yenilenmiş. 2000 ve 2001 yılına ait bilgiler mevcut değil. 603 nolu oda şu anda french bed (iki kişilik) diye isimlendirilen tek yatak var. Ancak 603 nolu oda şu anda twin diye adlandırılan ve iki kişinin ayrı ayrı yataklarda yattığı odalardan değil.

Oskay, Samsunspor Teknik Direktörü Yücel Uyar’ın babasının petrolcü olduğunu ifade etmiş, Uyar ile babasının ofisinde Mustafa Çebi’nin konuştuğunu ve hatta Uyar’ın babasına Çebi’nin 840 milyon TL verdiğini söylemişti.

Samsunspor’un eski teknik direktörü Yücel Uyar’ın babası petrolcü değil. Uyar’ın babasının petrol işiyle ilgisi olmadığı ve nakliyecilik yaptığı belirtiliyor.

Cihan Oskay, Samsunspor takımının her zaman Sinop’ta kamp yaptığını ve Fenerbahçe maçı için yine Sinop’ta kampa gireceğini iddia etmişti.

Samsunspor’un o dönemde Sinop’ta hiç kamp yapmadığı ortaya çıktı. Oskay’ın bu ifadesini Samsunsporlu hem yöneticiler, hem teknik heyet, hem de futbolcular yalanlıyor.

Oskay, Samsunspor’un, Fenerbahçe maçı için Aziz Yıldırım’ın isteği üzerine kampa girmediğini iddia etmişti.

Oskay’ın bu ifadesinin de yanlış olduğu ortaya çıktı. Samsunspor’un Fenerbahçe maçı için kampa girdiği belirlendi.

Cihan Oskay, telefonla sadece konuştuğunu ve elektronik aletler konusunda hiçbir teknik bilgiye sahip olmadığını söylemişti.

Oskay, iddialarda ismi geçenleri tek tek arayarak kayda almış. Bu durumda ya kendisine birileri yardım etti ya da Oskay doğru söylemiyor.

YANGIN MERDİVENİNDEN OTELE GİREMEDİK

Cihan Oskay’ın ifadelerinde adı geçen The Marmara Oteli’ne giden arkadaşımız Süleyman Arat, yaptığı incelemenin sonucunu şöyle anlattı: "Oskay’ın iddia ettiği şekilde otele girmeyi denedim. Garaj kapısından geçtim ve asansöre binerek önce lobi katına, ardından da 6. kata çıktım. Ancak, yangın merdiveninden otele girmeyi başaramadım."

/HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:54

İLGİLİ HABERLER