Spor
  • 29.11.2006 07:52

ŞİKE İDDİALARIYLA GÜNDEMİ SARSAN OSKAY'A ŞOK SUÇLAMALAR!..

FENERBAHÇE ile ilgili ortaya attığı iddialarla gündemi sarsan Cihan Oskay ile ilgili iddialar da birbirini kovalıyor.

Bir dönem F.Bahçeli futbolcularla yakın ilişkiler kuran Oskay’ın bir dönem çalıstırdığını iddia ettiği Kebapçı Biges tarafından gazete ilanıyla arandığı ortaya çıktı. Oskay için bir dönem birlikte çalıştığı arkadaşlarının ifadeleri şöyle;

Taşdevri Restaurant:

Şirketimizde işe başladığında acil ihtiyaçları olduğu gerekçesi ile 16 milyar lira para aldı ve ertesinde şirketimizi terketti, kaçtı. Biz de kendisini işten çıkarttık. Milletvekili Ahmet Tan’ın eniştesidir. Kendisine ulaşmaya çalıştık başaramadık.

(Cemil Akbulut): Cihan Oskay için kayıp ilanı verdik. Müessesemizi maddi zarara soktu. Biges’i her şeyiyle ona teslim ettim. Hesaplaştığımızda zarar ettiğimizi söyledi. Nedenini sordum. Önemli değil yarın bakarız dedi ve ertesi gün kaçtı. Giderken şirkete ait bir otomobil ile çek koçanını da götürdü. O günden bu yana her gün birilerine yazdığı çekler çıkıyor karşımıza. Evini sürekli taşıyor.

(Metin Kocabaş): Cihan Oskay, Bayramoğlu Hegzagon Otel’in müdürlüğünü yaparken o dönemin Gebze kaymakamı Cumhur bey tarafından işletmemize lanse edildi. Çevrede Çapari Restaurant’ta sadece çalışandı. Fakat bizim bilmediğimiz yönleri ortaya çıktı. Sağda solda şirketimize ortak olduğunu söyleyip paralar almış. Kendisi ile iş akdimizi fesh ederek yolladık. Müessesemizle ilgisi kesinlikle yoktur.

Oskay hakkındaki diğer suçlamalar:

1- Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde İşletme Müdürlüğü yaptığı dönemde 4 milyar lira usulsüz para almak.

2- Basketbol Federasyonu seçimlerine, Ak Parti’yi kullanarak girdi ve basın danışmanlığı yaptı.

3- Basketbol Federasyonu’nda "Karım hasta" diyerek 40 milyar TL toplamaya kalkınca kovuldu.

4- Oktay Derelioğlu’nun karısına götüreceğim diyerek F.Bahçe Kulübü’nden 20 bin dolar almış.

/Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:54

İLGİLİ HABERLER