Gündem
  • 8.11.2012 22:16

Suriye'den seken kurşunlara hükümetten ilk açıklama

     Suriye muhalefetinin Katar'ın başkenti Doha'daki toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, '' Mısır-Türkiye üst düzey stratejik işbirliği toplantısı için Mısır Dışişleri Bakanı cumartesi günü Ankara'da olacaktı. İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'nin de programının uygun olması durumunda onun da katılımı ile bir toplantı gerçekleştirilebilmesi için istişarelerde bulunuldu'' dedi.
     Daha önceden planlanmış bir toplantının söz konusu olmadığını kaydeden Davutoğlu, ''Sayın Salihi'nin, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ile Doğu Asya ziyareti çerçevesinde Endonezya'da bulunacak olması nedeniyle pazar günü Ankara'ya gelmesi mümkün olamıyor'' diye konuştu.
     Davutoğlu, takvimlendirme nedeniyle toplantının ertelendiğini söyledi.
    
     -Ceylanpınar'a isabet eden şarapnel parçaları ve kurşunlar-
    
     Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Ceylanpınar'da bazı evlere isabet eden şarapnel parçaları ve kurşunlar ile ilgili olarak da konuyu yakından takip ettiğini ifade etti.
     Davutoğlu, ''Burada Türkiye sınırına yönelmiş bir atıştan çok daha farklı bir durum söz konusu. Ra'sulayn ve Ceylanpınar tıpkı Telabyad ve Akçapınar gibi tren yolu ile bölünen şehirler. Bir tarafta çatışma olurken bazen seken kurşunlar da bizim sınırlarımızı ihlal etmiş olabiliyor. Bunu yakından takip ediyoruz'' ifadesini kullandı.
     Davutoğlu, güvenlik anlamında atılması gereken adımlar olması durumunda bunun yerine getirileceğini sözlerine ekledi. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:19

İLGİLİ HABERLER