Medya
  • 25.7.2007 11:42

TARHAN ERDEM'DEN ÖZÜR DİLEME KUYRUĞU...

Emin Çölaşan: Tepki göstermiştim, özür diliyorum
      Seçim sandıklarından hiç kimsenin beklemediği bir sonuç çıktığını herkes itiraf etsin. AKP'nin yüzde 46.5 oy alacağını -kendileri dahil- kim bekliyordu? Tarhan Erdem seçimden iki gün önce "AKP yüzde 48 alacak" diye anketini açıkladığı zaman çoğunluk gülmüş, bazıları kızmıştı. Herkes gibi ben de tepki gösterenler arasındaydım ama doğru çıktı. Özür diliyorum... Demek ki biz uzayda, başka bir gezegende yaşıyormuşuz. Türkiye'nin ve toplumun hiçbir şeyini bilmiyormuşuz! Demek ki insanlar durumdan, gidişten memnunmuş. Seçim günü uzay gemisinden paraşütle, hiç bilmediğimiz bir ülkeye indik. Burasının Türkiye olduğunu öğrendik. Ülkenin gerçeklerini, nasıl böyle yanıldığımızı da yakında inşallah öğrenmeye başlayacağız! (Hürriyet, 24 Temmuz)
     
      Şakir Süter: Lafı uzatmayalım, özür dileriz
      Seçim öncesi anketler uçuşuyordu havalarda. Kimi AKP'ye yüzde 28-32 arasında oy öngörüyordu, kimileri yüzde 50'yi geçiyordu. Daha sonra AKP'ye özel çalıştığı bilinen dört şirketten birinin 'ilk üç partinin oyları' geçti elimize... AKP, yüzde 38-39 görünüyordu. Aynı gün Tarhan Erdem'in anketi yayınlandı: Yüzde 47. Sadece biz değil, yazarların çok büyük bir bölümü ve hatta AKP'lilerin de önemli bir bölümü 'o kadar da değil' diyerek itiraz ettiler bu sonuca. Lafı uzatmadan söyleyelim; Tarhan Erdem'den özür dileriz. (Akşam, 24 Temmuz)
     
      Can Ataklı: Erdem'in önünde eğilmek gerekir
      ... Tarhan Erdem seçim sonuçlarını neredeyse aynen tahmin etti. Seçimden iki gün önce açıkladığı araştırmada AKP'nin yüzde 47,8 oy alacağını söyledi. Hatta bir gazeteci dostum Tarhan Erdem'in araştırmayı verirken "Sonuç budur ve kafamı ortaya koyarım" dediğini söyledi bana. Bu sonucu gördüğümde açıkçası tepki göstermiş ve bunun bir manipülasyon olduğunu düşünmüştüm. Belki iki aydır bu yönde yapılan yayınlar halkın eğiliminde etkili olmuştur, buna karşın Tarhan Erdem'in araştırmasının aynen gerçekleşmesi bunun bahanesi olamaz. Tarhan Erdem tüm araştırmacıları geride bırakarak Türkiye'nin en kritik seçimini tam olarak bilmiştir, bu hakkı teslim etmek ve önünde eğilmek gerekir. (Vatan 24 Temmuz)
     
      Engin Ardıç: İstifa etmeyi düşünecekler mi?
      Türk basınının bir kesimi, bu seçimde son derece rezil, aşağılık, utanç verici bir tutum sergilemiştir! Ama hep yaptığı gibi işi pişkinliğe ve yüzsüzlüğe vuracak, örneğin çok kişinin Tarhan Erdem'den özür dilemek aklına bile gelmeyecektir. "İstifa müessesesini" kendileri için hiç akıllarına getirmeden Deniz Baykal'i istifaya davet edenler de olacaktır. Kimileri bönlükten düştüler bu duruma, kimileri düpedüz amigoluk gayretinden. (Akşam, 24 Temmuz)

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:13

İLGİLİ HABERLER