Yaşam
  • 23.3.2011 18:54

ÜÇ KULAKLI KEDİ GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

FETULLAH DAĞLI
ANTALYA Antalya Muğla sınırındaki Patara'da gezen yabancılar burada aksayarak yürüyen topal bir kedi yavrusu buldu. Yabancılar yaralı olduğunu düşündükleri kediyi veterinere götürmek üzere yanlarında getirdi. Kalkan'da Veteriner Hekim Babür Bilir'e getirilen kedinin yapılan ilk incelemesinde 3 kulağı olduğu görüldü.
Kediyi incelemesinin ardından bir açıklama yapan Veteriner Hekim Babür Bilir, "Yaptığım araştırmada, üç kulak ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım. Bu lezyonun Latince ya da Türkçe olarak bilimsel karşılığı yok.
Bizim bu kediye verdiğimiz isim bu vakanın da adı olacak. Kediye üç kulak demek yanlış olmaz. Yaptığım incelemede, 3 aylık dişi olduğunu gördüğüm kedinin herhangi bir sağlık problemi yok. Üç kulaklı olması durumuyla ilgili üniversitelerle görüştüm.
Bu durumun genetik bir bozukluk olduğunu düşünüyoruz ama daha geniş araştırma yapılması için görüşüyorum. Kedinin gözünde de nadir görülen kist dermoid yani göz tabakasında deri oluşumu var. Dünyada daha önce 1996 ve 1998 yıllarında Amerika'da iki tane üç kulaklı kedi görülmüş."
Babür Bilir, önce kapsamlı bir literatür araştırması yapacağını bildirerek şunları söyledi: "Şu an izlenmesi gereken prosedür Türkiye'de bu alanda bilimsel erkliğini sağlamış üniversiteler ile görüşmeler yapmak ve bir bilimsel alt yapı oluşturmak olmalıdır. Beraber konsülte edeceğim arkadaşlarım, hocalarım bana bu konuda yardımcı olacaktır. Yapacağımız bu çalışmalardan sonra kedinin duyma fonksiyonlarının durumundan tıbbi bir müdahale gerekli olup olmadığına kadar bilgi sahibi olacağız."

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 19:28

İLGİLİ HABERLER