Gündem
  • 14.11.2004 02:28

UZAN ÇİFTLİKTE TMSF'NİN BULAMADIĞI ŞEYLERİ Mİ ARADI?

GP Genel Başkanı Cem Uzan, İmar Bankası operasyonu çerçevesinde TMSF'nin el koyduğu Pamukova'daki eski çiftliğini önceki gece 03.00'te 22 adamıyla bastı. 'Burası benim' diyen Cem Uzan ve adamları 12 saat çiftlikte kaldı. Jandarma müdahalesiyle çiftlikten çıkarılan Uzan ve adamları sorguya alındı.

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'ne bağlı Bakacak Köyü'nde bulunan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu ailesine ait çiftliğe önceki geceyarısı silahlı adamlarıyla gelen Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, jandarma tarafından çıkarıldı. Cem Uzan, 22 adamıyla İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülerek ifadesi alındı.

Cem Uzan ve adamları yaklaşık 8 araçlık bir konvoyla önceki gece saat 24.00 sıralarında Pamukova'nın Bakacak Köyü'ndeki yaklaşık 500 dönümlük arazi üzerinde kurulu çiftliğe girdi. Cem Uzan'ın bu eylemi, saat 04.30 sıralarında jandarmaya bildirildi.

Cem Uzan'ın bu kadar süre içinde çiftlikte ne yaptığı bilinmezken, daha sonra yapılan araştırmada TMSF'nin el koymasından sonra kapatılan bazı binaların kapılarının açıldığı ve içeride bir şeyler arandığı tesbit edildi.

GELİN KAHVALTI YAPALIM

Çiftlik baskınının jandarmaya bildirilmesinden sonra Cem Uzan, gelen jandarma ekiplerini kapıda karşıladı. Cem Uzan'ın jandarma görevlilerine, ‘Gelin yukarıda çay içelim. Bu çiftlik benim. Bayramı burada geçirmeye geldim. Burası şu anda mahkemelik. Dava da devam ettiğinden buraya girmeye hakkım var’ dediği öğrenildi. Jandarma görevlileri çay davetini geri çevirdi.

Jandarma yetkililerin üst düzey komutanlarına ve oradan da durumun İçişleri Bakanlığı ile TMSF yetkililerine bildirilmesi üzerine Uzan ve adamlarından, çiftliği boşaltmaları istendi. Ancak Cem Uzan çiftlikten çıkmamak için direndi.

Ankara'dan da üst düzey polis yetkililerinin Pamukova'ya gelmesiyle Cem Uzan, dün saat 14.30 sıralarında jandarma nezaretinde adamlarıyla birlikte çiftlikten çıktı. Cem Uzan 34 TC 3109 plakalı cipi kendi kullanarak adamlarının da içinde bulunduğu diğer araçlarla birlikte İlçe Jandarma Komutanlığı binasına götürüldü. Cem Uzan'ın Jandarmada ifade verirken, ‘Çiftlik şu anda mahkemelik. Dava da devam ettiğinden çiftlik bize ait. İçeride bazı eşyalarımız vardı. Onları fotoğraflarla tesbit etmek istedim. Bayramı da burada geçirecektim’ dediği öğrenildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Cem Uzan ve beraberindeki 22 kişi saat 17.05'te Jandarma binasından çıkarılarak adliyeye sevkedildi. Cem Uzan kendi cipinde savcılığa giderken, bu kez aracı başkası kullandı. Adamları ise jandarma aracıyla adliyeye sevkedildi. Cem Uzan adliyeye sevkedilirken, korumalar görüntü alınmaması için gazetecilere saldırdı. Cem Uzan ve 22 adamı sorgularından sonra serbest bırakıldılar.

Uzan çiftlikte TMSF'nin bulamadığı bir şeyleri mi arıyor

Bir TMSF yetkilisi, çiftlik baskınını şöyle değerlendirdi: "Kısa süre önce çiftlikteki güvenlik şefi değiştirildi. Uzan'ın baskını bu değişikliğin sonrasına rastladı. Uzan, 'Acaba bizim bulamadığmız birşeyi mi arıyor' diye düşünüyoruz’ dedi. TMSF, çiftlikte daha önce de aldığı bazı ihbarlar üzerine kazılar yapmıştı.

Adamlarının üzerinden ruhsatlı 8 tabanca çıktı

CEM
Uzan'ın gözaltına alınan adamlarının üzerinden ruhsatlı 8 tabanca çıktı.

Cem Uzan'ın çiftliğe gelirken aracıyla birlikte çok miktarda erzak ve tuvalet kağıdı getirdiği öğrenildi.

445’er milyon verip serbest kaldılar

Savcılığa sevkedilen Cem Uzan ve 22 adamına ‘hakkını yasal olmayan yollardan geri almaya çalışmak’ (ihkakı hak) suçundan kişi başına 445'er milyon lira para cezası verilerek saat 19.10 sıralarında serbest bırakıldı. Savcılığın verdiği ön ödemeli para cezasını, Uzan ve 22 kişi, 10 gün içinde ödemek zorunda. Güvenlik güçlerinin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı adliyeden çıkan Cem Uzan, ‘Türkiye'de ilk kez evine giden bir insan savcı tarafından evinden çıkarılıyor. Evime gittim. Bayram tatilini geçirmek için kardeşime ait olan eve gittim. Daha sonra jandarma evden çıkardı’ dedi.

Cem Uzan çiftliğin kardeşi Hakan Uzan'a ait olduğunu iddia etti. Uzan, bir gazetecinin ‘Buradan nereye gideceksiniz?’ sorusuna, ‘Belli olmaz yarın da adaya giderim’ diye cevap verdi.

TMSF, ilanlı tehdide karşı dava açıyor

GP
lideri Cem Uzan önceki gün Cumhuriyet Gazetesi'nde tam sayfa yer alan ilanda Uzan soyadını taşıdığı ve Genç Parti Genel Başkanı olduğu için tüm mallarının 'haraç mezat' satıldığını öne sürdü ve "Her zerresinde 'ah'ım bulunan bu malları ucuza kapatanlar ve kapatmayı düşününlerden yargı önünde mutlaka hesap soracağım" dedi.

Uzan'ın muhtemel alıcıları caydırmaya çalıştığını ve açıklamaların suç unsuru taşıdığını belirten TMSF yetkilileri, suç duyurusunda bulunulacağını vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:16

İLGİLİ HABERLER