Gündem
  • 14.11.2004 02:29

HOLLANDA'DA BİR CAMİ DAHA KUNDAKLANDI

Saldırıların sürdüğü Hollanda’da dün de bir mescit kundaklandı. Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımız, ‘Bu ülkede 40 yılını geride bırakan Türk toplumu, ilk kez endişe içinde bayrama giriyor’ dediler.

VAN Gogh cinayeti sonrası ibadethaneler ile okulları hedef alan saldırılarla gerginliğe sürüklenen Hollanda’da dün de bir mescit kundaklandı. Limburg Bölgesi’nin Venlo kenti yakınındaki Helden kasabasında meydana gelen olayda içi tamamen yanan mescit kullanılmayacak hale geldi. Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımız, ‘Bu ülkede 40 yılını geride bırakan Türk toplumu, ilk kez endişe ve gerginlik içinde bayrama giriyor’ dediler.

Kasaba merkezindeki Ruijstraat Caddesi üzerinde 20 yıl önce ibadete açılan yaklaşık yüz kişi kapasiteli mescit Türk ve Faslılar tarafından ortaklaşa kullanılıyordu.

İslam dünyasında Ramazan Bayramı’nı bir gün önce kutlayan Faslılar, dün saat 06.00 sıralarında meydana gelen olay sonrası belediye tarafından tahsis edilen spor salonunda dini görevlerini yerine getirebildiler. Bayram namazının ardından Müslümanlar ile bir araya gelen Helden Belediye Başkanı A. Kleijngeld olayın faillerinin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldığını söyledi.

Hollanda’da ibadethaneleri de hedef alan saldırılar nedeniyle ilk kez korku ve endişe içinde bayrama girdiklerini belirten vatandaşlarımız, ‘Bu ülkede 40 yılını geride bırakan Türk toplumu, ilk kez endişe ve gerginlik içinde bayrama giriyor. Dostluk, kardeşlik, dayanışma ve kaynaşmanın doruk noktaya ulaştığı, hem fert, hem de toplum hayatında çok önemli yeri ve değeri olan Ramazan Bayramı’nın coşkusunu yaşayamamanın üzüntü içindeyiz. İnsanların huzur ve mutluluk içinde yaşadığı, şiddet ve terörün olmadığı, çocukların gülüp oynadığı, nefret ve düşmanlıkların ortadan kaldırıldığı bir dünya istiyoruz’ diye konuştular.

DİYALOG ÇAĞRISI

Hollanda’da saldırılar nedeniyle süren gerginlikle ilgili olarak parlamentodaki Türk kökenli milletvekilleri Nebahat Albayrak, Coşkun Çörüz ve Fatma Koşer Kaya’nın ardından Fadime Örgü ile Nihat Eski de birer açıklama yaparak, diyalog çağrısında bulundular.  


Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:16

İLGİLİ HABERLER