Dünya
  • 25.9.2004 06:07

UZUN SÜRE HABER ALAMADIĞI KOCASININ ÖLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜP BİR KEZ DAHA EVLENEN KADININ BAŞINA GELENLER!..

Hindistan’da ikinci kocasından 8 aylık hamile olan bir kadın, köy meclisinin kararıyla savaşta öldüğü sanılan ilk kocasına döndü. İkinci kocasını isteyen Gudiya, ulemanın kararı üzerine ‘Boynum şeriat karşısında kıldan incedir’ dedi.

1999 yılında Gudiya ve Muhammed Arif, dünya evine girdiler. Ancak henüz 10 günlük evliyken Muhammed Arif, Pakistan ile Hindistan arasındaki Keşmir’in Kargil bölgesinde süren savaşa katıldı. Muhammed Arif’ten uzun bir süre haber çıkmadı. Aradan dört yıl geçince ailesi eşinin ölmüş olabileceğinden yola çıkarak genç kadının ikinci kez evlenmesine izin verdi. Masum güzel Gudiya, Yeni Delhi’nin varoşlarında yaşayan uzak akrabası Tevfik ile evlendi. Genç kadın ilk çocuğuna hamile kalmanın mutluluğunu yaşarken, bu kez ilk eşi Muhammed Arif, bir silah arkadaşıyla çıkageldi. Arif ölmemiş, Pakistan’a esir düşmüştü. Ve Gudiya’yı geri istiyordu.

Geçen hafta, Uttar Pradeş’te Arif’in köyünde bölgenin ileri gelenleri Gudiya’nın akibetine karar vermek için toplandı. Şeriata göre Muhammed Arif eşini boşamadığından Gudiya hálá ilk eşiyle evli kabul ediliyordu. Nikahın düşmesi için gereken dört yıl da dolmamıştı. Gudiya’nın gönlü ise Tevfik’ten yanaydı. Üstüne üstlük Arif, çocuğu da istemiyordu. Gudiya’nın ilk eşine dönmesine karar verildi.

Hindistan’da ilk kez, özel, ailevi bir konu, kamuoyunun önünde canlı yayına taşındı. Zee TV stüdyosunda köy meclisi kuruldu. İlk koca Arif, burada eşinin çocuğuna bakmaya söz verince, Gudiya, ‘Arif beni kabul ediyorsa ona dönmeye hazırım. Şeriata karşı gelemem’ dedi. İkinci koca Tevfik de ‘Bebeğin yeri annesinin yanıdır’ diyerek karara boyun eğdi.  

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER