Gündem
  • 29.3.2006 14:08

VALİ GÜLER'DEN KENDİSİNE GELEN HAKARET MAİLİ İÇİN AÇIKLAMA

İSTANBUL - İstanbul Valisi Muammer Güler, kendisine elektronik posta yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla Beşiktaş taraftarı Gökhan Elçi'nin tutuklanmasıyla ilgili, ''Bir Türk gencinin böyle bir pozisyona düşmesinden üzüntülüyüm'' dedi.
     Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı Finlandiya'ya uğurlayan Vali Güler, basın mensuplarının kendisine elektronik posta yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla Beşiktaş taraftarı Gökhan Elçi'nin tutuklanmasıyla ilgili sorularını cevaplandırdı.
     Toplumsal gelişme ve bireysel özgürlüklerin içinde ifade hürriyetinin her şeyin başında geldiğini kaydeden Güler, ancak bu özgürlüğü, eleştiri sınırlarını aşan, hakarete, tehdide varan bir ölçü içinde hiç kimsenin kullanamayacağını söyledi.
     Türk Ceza Kanunu'nun kamu görevlilerinin yürüttüğü kamu görevleri nedeniyle herhangi bir hakarete ve tehdide uğramasının suç olarak öngördüğünü ifade eden Güler, şöyle konuştu:
     ''Bu, doğrudan kamu davası açılması gereken hallerden bir tanesidir. Son derece üzüntülüyüm. Bir Türk gencinin böyle bir pozisyona düşmesinden üzüntülüyüm. Tabii bu bizim toplumsal olarak yaşadığımız şiddetin de bir boyutu gibi geliyor bana. Yani bir hak ararken, serzenişte bulunurken bile şiddeti ön plana alıyoruz.
     Maalesef ki bu evladımızın gazetelere yansıyan bölümü can sıkıcıdır. Fazla abartılmasından yana değilim. ''
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER