Gündem
  • 29.3.2006 13:14

SIVACIOĞLU: "KAMUOYU YANLIŞ BİLGİLENDİRİLMEMELİDİR"

SENAR YILDIZ
HAKKARİ - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Şemdinli Olayları Araştırma Komisyonu, Hakkari'deki incelemelerinin ardından sabah saatlerinde helikopter ile Yüksekova İlçesi'ne geldi.
Şemdinli İlçesi'nde 9 Kasım 2005 tarihinde meydana gelen olaylarla ilgili incelemelerde bulunmak üzere önceki gün Yüksekova'ya gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kastamonu Milletvekili ve Komisyon Başkanı Musa Sıvacıoğlu başkanlığındaki 8 kişilik heyet, helikopterle Yüksekova 21. Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı pistine iniş yaptı. Burada İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar tarafından karşılanan komisyon üyeleri, geniş güvenlik önlemleri altında kaymakamlık binasına geçti. Kaymakamlık binası toplantı salonunda gazetecilere bir açıklama yapan Komisyon Başkanı Musa Sıvacıoğlu, Van ve Hakkari'deki incelemelerinden sonra bugünde olayla bilgisi olanları Yüksekova'da dinleyeceklerini söyledi. Bazı basın organlarında hakikatle bağdaşmayan cümlelerin yer aldığını gördüklerini ifade eden Sıvacıoğlu, açıklamasında, "Özelliklede Van'da tutuklu olan astsubaylarla ilgili olarak 'Niye askeri cezaevinde dinlenilmedi veya cezaevine alınmadı?' şeklinde gerçekle bağdaşmayan bazı haberleri üzüntüyle öğrendik ve gördük. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmemek lazım. Bizim Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na yazdığımız yazının tarihi 23 Mart 2006, bizim orada 27-31 Mart 2006 tarihleri arasında Van, Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli İlçeleri'nde yapılacak çalışmalar kapsamında, askeri cezaevinde tutuklu bulunan jandarma astsubay Ali Kaya ve Özcan İldeniz'in bilgilerine başvurulmasına karar verilmiştir. Komisyonumuz bu kararı vermiş ve 27 Mart 2006 tarihinde saat 15.00'da söz konusu kişilerin uygun bir ortamda hazır bulundurmak konusunda resmi yazı yazılmıştır. Bizim için önemli olan kişilerin bilgisine başvurulmasıdır, şu veya bu mekan bizim için önemli değildir. Bize Van Barosu'nun kullandığı bir oda hazırlanmış. Bunun üzerine, 'askeri cezaevine komisyon alınmadı' gibi haberlerle kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir. Basın mensuplarından bunların doğru şekilde yansıtılmasını rica ediyorum. Bugün merak ettiğiniz konu, burada Akarsu İş Merkezi , Zagros İş Merkezi, Huzur Et Lokantası ile 1-2 tanede otobüs firmasında patlamalar olmuş. Bunlarla bilgisi olanların bilgilerine başvuracağız" dedi.
Bugün başka bir açıklama yapmayacaklarını açıklayan Sıvacıoğlu, yarında Şemdinli İlçesi'ne geçerek çalışmalarını noktalayacaklarını bildirdi. Komisyon üyelerinin Yüksekova İlçesi'nde 10 kişinin ifadesine başvuracağı kaydedildi. Heyet kaymakamlık binasında görüşmelerini sürdürüyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER