Gündem
  • 9.11.2012 17:03

Yeni bir yağışlı hava daha geliyor! Mersin'i sel bastı

ANKARA - Türkiye, yarın Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.
     Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, halen yurdun büyük bir bölümünde etkisini sürdüren serin ve yağışlı hava kütlesi, hafta sonunda doğuya doğru hareket ederek, iç ve doğu bölgelerde etkili olacak.
     Tahminlere göre, yarın sabah saatlerinde Marmara Bölgesi'nin doğu kesimlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girilecek.
     Yağışlar, yarın Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun güney ve batısıyla yerel olarak İstanbul, Sakarya, Kocaeli ve Sinop çevrelerinde kuvvetli, Malatya, Tunceli, Elazığ, Adıyaman ve Bingöl çevrelerinde çok kuvvetli; pazar günü ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi geneliyle Bingöl, Bitlis, Muş, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş ve Tunceli'de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacak.
     Hafta sonunda yağışlar, Karadeniz'in iç kesimlerinin, İç Anadolu'nun kuzeydoğusuyla Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.
     Yetkililer, kuvvetli yağışın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı can ve mal emniyeti için vatandaşlarla ilgilileri dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
 

Anamur'da bir köprü yıkıldı

Mersin'de kent merkezi ve bazı ilçelerde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.
     Kent merkezinde sabah saatlerinden bu yana şiddetini artırarak etkisini sürdüren sağanak nedeniyle, çoğu caddede trafik akışı engellendi. Yaklaşık 2 saat süren elektrik kesintisine de neden olan yağmur nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini de su bastı.
     Su giderlerinin tıkanması nedeniyle özellikle kentin en işlek caddesi konumunda bulunan Adnan Menderes Bulvarı'nda oluşan su birikintileri, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Maddi hasarlı trafik kazalarına da neden olan yağışta bazı araçlar trafikte kaldı. Araç içerisinde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye, polis ve belediye ekiplerinin yanı sıra vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.
     Anamur'da etkili olan sağanak nedeniyle de, bazı çilek bahçeleri su altında kaldı.
     Ören beldesindeki drenaj kanalında suyun yükselmesiyle kanal üzerinde bulunan köprü yıkıldı. DSİ ekipleri, yıkılan köprünün etrafını temizleyerek suyun akmasını sağlayarak, yolu ulaşıma kapattı. Buna rağmen bazı vatandaşların, köprünün su üzerinde kalan kısmından güçlükle karşıya geçtiği gözlendi.
     Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde ise, evlerini su basan vatandaşlara belediye ekiplerince yardım edildi. Araplı Deresi'nin denize döküldüğü yerde teknelerini bağlayan balıkçılar da teknelerini kurtarmaya çalıştı.

Sel sularına kapılan bir vatandaş kurtarılarak hastaneye kaldırıldı

Erdemli ilçesinde öğleden sonra etkili olan sağanak, sele neden oldu. Bazı mahallelerde evler ve iş yerlerini su bastı, sel sularına kapılan bir vatandaş kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, öğlen saatlerinde başlayarak etkili olan sağanak ilçe merkezi ile Koyuncu, Akdeniz ve Yaranbeleni mahallelerinde sele dönüştü. Sel sularının etkisiyle ev ve iş yerlerinin bazı bölümleri yıkıldı.
     Koyuncu Mahallesi Yaylayolu mevkisinde oturan ve hurdacılık yaptığı öğrenilen Avni Öznisan, sel sularına kapıldı. Bir süre sürüklenen Öznisan, çevredekilerin yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
     Sel suları altında kalan Öznisan'ın evinde bulunan Hatice Ersoy ile 5 yaşındaki oğlu Arif Ersoy ise belediye ve polis ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.
     Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, sel nedeniyle can kaybının yaşanmadığını, ancak bazı evlerin su baskını sonucu oturulamaz hale geldiğini söyledi.
     Sular nedeniyle D-400 karayolunda ulaşımın kontrollü olarak sağlandığını anlatan Özefe, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

 

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:18

İLGİLİ HABERLER