Gündem
  • 15.11.2009 17:26

BAKAN ÇELİK'TEN DTP'YE: SORUMLUSU SİZ OLURSUNUZ

YALOVA - Devlet Bakanı Faruk Çelik, PKK'lıların teslim olmasıyla ilgili DTP'nin tavrını eleştirerek, ''Arabalar, otobüsler toplandı, mitingler düzenlendi. Bu görüntü, bütün milleti yaraladı. Bu, DTP'nin barışa bakışını gösteriyor, ikiyüzlülüğünü ortaya koyuyor. Siz eğer bu kafayla giderseniz, o bölgede ödenecek bedelin sorumlusu da siz olursunuz'' dedi.
Partisinin Yalova Teşkilatı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Çelik, yaptığı konuşmada, yaklaşan 2011 seçimlerinin önemini vurguladı.
Faruk Çelik, terör örgütü PKK üyelerinin teslim olması sırasında yaşananlarla ilgili, ''PKK'lıların gelişinden sanıyor musunuz ki sadece başkaları incindi. Biz de cumhurbaşkanından başbakanına kadar incindik'' ifadesini kullanarak, şöyle devam etti:
''Bu bir barış projesidir. Gel, adalete teslim ol, bitsin. Ne hak ediyorsan cezanı gör. Arabalar, otobüsler toplandı, mitingler düzenlendi. Bu görüntü, bütün milleti yaraladı. Bu, DTP'nin barışa bakışını gösteriyor, ikiyüzlülüğünü ortaya koyuyor. Siz eğer bu kafayla giderseniz, o bölgede ödenecek bedelin sorumlusu da siz olursunuz. Eğer barıştan yanaysanız, edebinizle adabınızla oturmanız ve buna katkı sağlamanız gerekiyor. O görüntüler, bu milletin hak ettiği barış görüntüleri değil, tam tersine çatışmacı görüntülerdir.''

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:00

İLGİLİ HABERLER