Gündem
  • 26.3.2006 13:57

BAKAN ŞENER'DEN NAZIM HİKMET'E ÖVGÜ...

Başbakan Yardımcısı Şener'den Nâzım Hikmet 'e övgü: Nâzım bu ülkenin vatandaşıdır, bu gerçeği kimse değiştiremez ama yasalar değişir.

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, yeni vatandaşlık yasasıyla yeniden gündeme gelen ünlü şair Nâzım Hikmet'le ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı. Şener, "Nâzım bir gerçektir. Nazım bu ülkenin vatandaşıdır. Bir üyesidir. Kimse Nâzım gerçeğini değiştiremez. Değişmez gerçektir. Ama yasalar değişir" dedi. Nâzım Hikmet ile ilgili düşüncelerini SABAH'a anlatan Şener, "Nâzım zaten vatandaş. Türk edebiyatı ve dünyanın ünlü ozanının düşünce ve fikrinden ve zikrinden dolayı vatandaşlık hakkının elinden alınmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi. "Soğuk savaş dönemi kapandı" diyen Şener, "Odönemin algılaması farklıydı. Marksizm'le ters düşen birisi kendi ülkesinde kapitalist olarak algılanırken, Marksizm'i savunan bir başka kişi dışlanabiliyordu. O dönem bitti. Bugüne bakmak lazım" dedi.

Abdüllatif Şener, Nâzım Hikmet'in yapıtlarının, baskı üzerine baskı yaptığına dikkat çekti ve "Sadece Türkiye'de değil, dünyada da milyonlarca hayranı var. Hayranları için onun vatandaş olup olmaması önemli değil. Nâzım bir gerçektir. Değişmez gerçektir. Gerçeği değiştiremezsiniz. Ama yasalar değişir" diye konuştu.

Yeni Vatandaşlık Yasası

Yeni Vatandaşlık Kanunu'yla, askerliğini yapmayanlar ve izin almadan bir başka ülkenin vatandaşlığına girenler Türk vatandaşlığından çıkarılamayacak. Merve Kavakçı da izin almadan ABD vatandaşlığına geçtiği için vatandaşlıktan çıkarılmıştı.

/Hülya KARABAĞLI - SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:43

İLGİLİ HABERLER