Gündem
  • 7.5.2007 05:25

CHP'DEN YENİ ÇIKIŞ: SEÇİMLER ÖNE ALINMALI!..

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, "Seçimlerin 22 Temmuzdan daha öne alınması mümkünse, bunun yapılması gerekir" dedi.

Topuz, TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi halinde, derhal seçimin devreye gireceğini söyledi.
YSK'nın, makul hareket eden, yansız ve tarafsız bir kurum olarak düşünülmesi gerektiğine dikkati çeken Topuz, ''YSK'nın üyeleri takvimi inceleyecek olurlarsa bu takvimin sıkıştırılabileceğini görürler. 24 Hazirana önce 'evet' demişler. YSK'dan daha çok bu işlemlere muhatap olmuş biri olarak söylüyorum.

Anayasa bu sıkıştırmayı emrediyorsa YSK'nın, Anayasanın bu gerekliliğini dikkate almayacağını düşünemeyiz. Seçimlerin 22 Temmuzdan daha öne alınması mümkünse, bunun yapılması gerekir. Öne almazlarsa bizim yapacağımız bir şey yok. Kimsenin zorla bir şey yaptırması söz konusu değildir'' diye konuştu.
Topuz, bir soru üzerine, Anayasa değişikliği paketine ilişkin düzenlemenin seçimden sonra yapılması gerektiğini de vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Dönemi sona ermekte olan bir parlamentonun, halktan aldığı yetkinin bitmesine iki ay kala, önümüzdeki 5 yılı, 7 yılı, 10 yılı etkileyecek konularda, giderayak, yangından mal kaçırır gibi burada bir karar alması, siyasi etikle bağdaşmaz. Yeni meclis her şeyi yapar.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:26

İLGİLİ HABERLER