Gündem
  • 29.3.2006 11:18

DİYARBAKIR'DA ESNAF KEPENK AÇMADI

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da dün çıkan olaylar nedeniyle bazı esnaf can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle iş yerlerini açmak istemedi.
     Diyarbakır'da dün çıkan olaylar nedeniyle Balıkçılar Semti Melikahmet Caddesi'ndeki esnaf, iş yerlerinin önünde oturarak can güvenliği olmadığı iddiasıyla kepenklerini açmadı. Bunun üzerine Melikahmet Semti'ne gelen Emniyet Müdür Yardımcısı İlknur Şahin, vatandaşların alışveriş yapabilmesi için iş yerlerinin açılması gerektiğini belirterek, esnafı iş yerlerini açmaları için ikna etmeye çalıştı.
     İş yerlerinin sigortalı olmadığını, bu nedenle açmak istemediklerini kaydeden esnaf, ''İş yerlerimize herhangi bir saldırıda biz mağdur oluyoruz. Dün birçok arkadaşımızın iş yeri tahrip edildi. Bu nedenle açmak istemiyoruz'' dediler.
     İş yerlerinin açılması amacıyla emniyet müdürlüğüne ait bir araçla da sık sık anonslar yapılıyor. Ancak, iş yerlerinin açılmasına yönelik yapılan tüm girişimler henüz sonuç vermedi.
     Dün çıkan olaylarda Balıkçılar Semti'nde saldırı sonucu zarar gören Vakıflar Bankası ve İş Bankası şubelerinde çalışanlar geriye kalan belgeleri toparlamaya çalıştı. Büyükşehir Belediyesi ve alt kademe belediyelere ait temizlik ekiplerince cam kırıkları, yakılan ateşlerin kalıntıları ve yerlere atılmış taşlar temizleniyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER