Gündem
  • 15.10.2007 12:36

DTP: "DEVLET BAHÇELİ'NİN HİÇBİR PROJESİ ÇÖZÜM OLMAMIŞTIR"

ZEKERİYA GÜNEŞ-MEHMET DEMİRHAN

 
ŞIRNAK - Demokratik Toplum Partisi (DTP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kürt sorununun geçmişte olduğu gibi gelecekte de askeri operasyonlarla çözüm bulmayacağını savunarak, "Terörle mücadele adı altında Kürtler ile mücadeleye kalkışmasınlar. Hiç kimse Kürt halkını ve Kürt kardeşlerini düşman görmesin" dedi.
DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve Zevahir Bayındır, Diyarbakır'ın Silopi ilçesinde incelemelerde bulundu. MHP ve AK Parti'yi eleştiren Hasip Kaplan, "Devlet Bahçeli'nin hiçbir projesi bugüne kadar çözüm olmamıştır. Geçmişte yaşanılanlara baktığımız zaman, eski bir film şeridinin tekrar başa sarıldığını görüyoruz. Yine terörizmle mücadele adı altında insan hak ve hürriyetlerini budama, olağanüstü yasalar ve rejimler çıkarma, sınır ötesi tezkerelerle içerideki demokratik ortamı tamamen kaldırma
çabaları olduğunu görüyoruz. Bu çabalara ne yazık ki iktidar partisi ve muhalefet partisi katkı sunmaktadır. Anlaşılan o ki; geçmiş alışkanlıklarından ve yaptıkları yanlışlardan zerre kadar ders çıkarmamışlardır. Baskı, silah ve şiddetle sorunun askere havale edilmesiyle bugüne kadar nasıl ki Kürt sorunu çözülmedi ise bundan sonra da aynı yöntemle çözülmesi mümkün değildir" dedi.
Hükümetin çok tehlikeli bir oyun içinde olduğunu öne süren Kaplan, "Terörizmle mücadele adı altında yeni yasalar çıkarıp, polis ve jandarmanın yetkisini çoğaltarak hiçbir soruna çözüm bulunmaz. 1994 ile 1997 yılları arasında 4 bine yakın köyün yakılması ve 4 bine yakın faili meçhul cinayet yaşandı. Türkiye'nin böylesi bir travma yaşamaya tahammülü kalmamıştır. Hiç kimse terörle mücadele adı altında Kürtler ile mücadeleye kalkışmasın, Kürt halkını, Kürt kardeşlerini düşman görmesin. Biz sorunların çözümü
için TBMM Grubu olan siyasi partilerle Meclis'te tartışıp ortak çözümler arıyoruz. Bu bahanelerle bizimle konuşmamak ya da diyalog kurmamak isteyenler, geçmişte yaptıkları gibi sorunu baştan çözülmez duruma getiriyorlar" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER