Gündem
  • 15.10.2007 15:14

ÖĞRENCİ AFFI İSTEYEN CHP MİLLETVEKİLİ DE OKULUNU BİTEREMEMİŞ

TBMM’ne 1980- 1981 öğretim yılından itibaren, hangi nedenle olursa olsun üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilere af getirilmesini öngören kanun teklifi veren Kahramanmaraş CHP Milletvekili Durdu Özbolat’ın da 2 kez üniversiteden ayrıldığını ortaya çıktı. Özbolat, teklifin yasalaşması halinde, kendisiyle birlikte 800 bin öğrencinin eğitimini tamamlayabileceğini söyledi.
      Seçim bölgesi Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’nde partilileriyle bayramlaşan Milletvekili Durdu Özbolat, çalışmaları hakkında bilgi verdi. 11 Ekim’de TBMM’ne sunduğu öğrenci affı hakkında açıklamalarda bulunan Özbolat, 1980- 1981 öğretim yılından itibaren, yüz kızartıcı suçların dışında her ne sebeple olursa olsun üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilere af getirilmesini öngören kanun teklifi verdiğini hatırlattı. Daha önce çıkarılan kanunlarda af yılının 2000 tarihi ile sınırlandırıldığı, bu tarihten önce öğrenim gören ve eğitimleri yarım kalan öğrencilerin uğradığı haksızlığın giderilmesinin amaçlandığını belirten Özbolat, kendisinin de 1981’den sonra 2 kez, eğitim gördüğü üniversiteleri siyasi nedenlerden dolayı yarım bıraktığını kaydetti.
      Ankara’da özel bir kolej sahibi de olan Özbolat, önce Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nü, ardından da Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’ndeki eğitimini yarım bıraktığını kaydederek, “Siyasi nedenlerle 2 üniversitedeki eğitim hayatımı yarım bıraktım. Ardından siyasete ve iş hayatına atıldım. Teklifini verdiğim bu yasayla benim gibi yüzlerce öğrenci rahat bir nefes alacak. Eğitim hakkını kaybeden, bugün çok zor koşullarda yaşayan binlerce kişi var. Bunlardan çok destek aldım'' dedi.
      CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’dan da bu konuda destek aldığını belirten Özbolat, kanun teklifinin yasallaşması halinde kendisi gibi 800 bin öğrencinin yeniden eğitim hakkını elde edeceğini sözlerine ekledi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER