Spor
  • 2.11.2014 21:32

Efes koçu, oyuncusunun kolu kırılınca çıldırdı

Anadolu Efes koçu Ivkovic, yıldız oyuncuları Krstic'in Pınar Karşıyaka maçında aldığı darbe sonucu kolunun kırıldığına dikkat çekerek, hakemlere Uruguaylı futbolcu Luis Suarez üzerinden mesaj gönderdi. Ivkovic, "Rakiplerini sakatlayan oyunculara, tıpkı Chiellini'yi ısıran Luis Suarez gibi aylarca ceza vermek lazım" dedi.


Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Türkiye Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka'yı 67-65 yendikleri maçtan sonra çarpıcı açıklamalar yaptı. Karşılaşma sırasında kolu kırılan Nenad Krstic'in durumuna dikkat çeken Sırp çalıştırıcı, hakemlere sert eleştirilerde bulundu.
Ligin kalitesi ve oyuncuların korunması için bir şeyler yapılması gerektiğini dile getiren tecrübeli başantrenör, Dünya Kupası'nda İtalyan futbolcu Chiellini'yi ısırdığı için 9 maç ve 4 ay futboldan men cezası olan Uruguaylı futbolcu Luis Suarez'i örnek gösterdi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"SAKATLAYANLAR KAHRAMAN OLUYOR"
"Hakemler, maç yönetimleri sırasında oyuncuları ve oyunun akışını koruyucu bir şekilde mi davranacaklar, yoksa olayları akışına mı bırakacaklar? Şimdi burada Krstic hakkında değil, genel olarak konuşmak istiyorum. Bir oyuncu, diğer takımın oyuncusunu sakatlayıp hastaneye gönderdiği zaman belki birilerinin gözünde kahraman oluyor. Ama iyi bir ülke, iyi bir federasyon ve iyi bir yönetim bunun hakkında bir şeyler yapmalı. Kristic muhtemelen iki ay boyunca parkelerde olmayacak. Oyuncuları ve ligin kalitesini koruma adına bir şeyler yapılmalı. Mesela futboldaki Suarez olayı gibi. "
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:36

İLGİLİ HABERLER