Gündem
  • 16.11.2009 00:07

ERDOĞAN: KİMSE AÇILIM DIŞARININ PROJESİ DİYEMEZ

TURGUTLU - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kimse kalkıp da şunu söyleyemez, 'Bu (Demokratik Açılım) dışarının projesidir', bunu diyen iktidarımıza haksızlık yapar. Bu bir gaflettir, delalettir. Bize bunu yakıştırmaya çalışanlar aynaya baksınlar. Kendilerini görsünler'' dedi.
Erdoğan, Ankara-İzmir bölünmüş devlet yolunun açılışının ardından Manisa'nın Turgutlu ilçesine geçti. Burada Başbakanlığa ait otobüsün üzerinden halka hitap eden Başbakan Erdoğan, vatandaşların kendisini görememesi üzerine otobüsün şoförüne aracı önce ileriye, sonra geriye doğru almasını istedi. Aracı, ''Gel bakalım sağ yaparak, geri gel. Sol yap, şimdi sol, sol, sol. Gel daha gel'' diye mikrofonla şoföre seslenerek, vatandaşların iyi gördüğü noktaya yerleştirdi.
Vatandaşlara milli birlik bütünlük projesi hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin milli birliğini, kardeşliğini istemeyenler bulunduğunu, milli birlik ve kardeşlik sürecinin bir hedef olduğunu, bunu hep birlikte gerçekleştirmek istediklerini söyledi.
''Peki 'bu demokratik açılım süreci nedir Başbakanım' derseniz?'' diye konuşan Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''İstiyoruz ki Türkiye'nin bütün meselelerini, sorun alanlarını asgariye indirelim, minimize edelim. Öncelikli sorunumuz nedir? Terör. Terörle mücadelede 30 yıldır değerli kardeşlerim çok uğraştık. Askerlerimiz, polisimiz çok uğraştı ama çözüm oldu mu bu? Olmadı. Çok şehitler verdik. Ama bakın sadece askeri, polis güvenlikle bu iş olmuyor. Eksik kalıyor ama bunu bir kenara koyabilir misiniz? Hayır. Terörle mücadelemiz yine aynı şekilde devam edecek. Bunun yanında yapmamız gereken başka şeyler var. Atmamız gereken psikolojik adımlar var, sosyolojik adımlar var. Toplumu asla göz ardı edemezsiniz, her yönüyle ele alıp acaba sosyolojik ne noktada ne gibi eksikler var, bunların çözüm yollarını arayacağız. Bunların analizlerini yapıyoruz. Bunların üzerine gidiyoruz. Ülkemizi dışardan kuşatanlar var. Onun için diplomatik bazı adımlar atıyoruz. Avrupa'da, ABD'de bu adımları attık, atıyoruz.''
İşssizlik konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bakın artık Türkiye'de üniversitesi olmayan bir il kalmadı. Efendim, 'Üniversiteyi bitiriyor ama işsizim'. Sevgili kardeşim ABD'deki üniversite bitirmiş ama işsiz. Bu bütün dünyanın her yerinde aynı şekilde var. Bugün Japonya, tarihinde görmediği işsizliği yaşıyor. Almanya, İngiltere öyle, aynı şekilde. Bunlar hep üniversite bitirmiş insanlar. Mesele okur yazar oranının artması. Buna çalışıyoruz''

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:00

İLGİLİ HABERLER