Gündem
  • 16.11.2009 00:06

MECLİS SANTRALİ TELEKULAKTAN MI DEĞİŞTİ?..

Telekulak tartışmaları son hızla devam ederken, TBMM santralinin değiştirilmesi, milletvekillerinin dinlenme kaygılarını artırdı. CHP’li Ergün Aydoğan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Yüksek yargıyı hedef alan telekulak skandalının yankıları sürerken, TBMM santralinin de değiştirilmesi, vekillerin kaygılarını artırdı. CHP Balıkesir milletvekili Ergün Aydoğan, milletvekillerinin kuşkularını TBMM’ye getirdi.

Meclis Enformasyon ve Telekomünikasyon Sistemleri Projesi (METSİS) kapsamında iletişim altyapısı yenilenen TBMM’de milletvekilleri de “Telekulak” endişesi yaşıyor. Milletvekili ve sekreter odalarındaki analog santrale bağlı telefonların değiştirilip, yerine internet üzerinden işleme açık dijital santral telefonların takılması milletvekillerinin kaygıları arttı.

BAŞKAN ŞAHİN’E SORDU
CHP Balıkesir milletvekili Ergün Aydoğan, milletvekillerinin kuşkularını TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi haline getirdi. Aydoğan, “Yargıtay’ın telefonlarının bile dinlendiğinin ortaya çıktığı böylesi bir siyasi iklimde, TBMM’deki telefonların değiştirilmesi, dinleme faaliyetlerinin kolaylaştırılmasına yönelik bir uygulama mıdır?” diye sordu.

Aydoğan, TBMM’deki telefon santrali ile odalarda bulunan cihazları değiştiren Nortel firması hakkında da bilgi istedi ve “Bir ihale yapılmış mıdır, yoksa Nortel firmasından alımlar ihalesiz mi gerçekleşmiştir?” diye sordu. Aydoğan, ihale yapıldıysa, katılan diğer firmaların ve verdikleri tekliflerin de açıklanmasını talep etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:00

İLGİLİ HABERLER