Spor
  • 28.11.2006 13:25

ERZİK, UEFA YÖNETİMİ İÇİN YENİDEN ADAY ...

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Yönetim Kurulu'nda 2007-2011 yılları arasında görev yapacak 6 kurul üyeliği için 13 kişi aday oldu.


     UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'inde aralarında bulunduğu eski yönetim kurulunun görev süresi gelecek yıl dolarken, yeni yönetim kurulunu belirleyecek seçimler 25-26 Ocak tarihlerinde Almanya'nın Düsseldorf kentinde yapılacak.


     Halen yönetim kurulu üyeliği devam eden 5 kurul üyesi yeniden bu görev için adaylıklarını açıklarken, 8 yeni isim daha Avrupa futbolunun yönetimine talip olduğunu bildirdi. Adaylık için başvurular 3 Aralık Pazar günü sona erecek. Halen yönetimde olan ve yeniden aday olanlar arasında Şenes Erzik (Türkiye), Angel Maria Villar Llona (İspanya), Eggert Magnusson (İzlanda), Joseph Mifsud (Malta) ve Giangiorgio Spiess (İsviçre) bulunuyor.


     Yönetim kurulu için başvuran yeni adaylar ise şunlar:
     Gilberto Parca Madaíl (Portekiz), Grigoriy Surkis (Ukrayna), Rakhat Aliyev (Kazakistan), Tomas Gea (Andora), Frantisek Laurinec (Slovakya), Liutauras Varanavicius (Litvanya), Vlatko Markovic (Hırvatistan) ve Mircea Sandu (Romanya).


     Öte yandan 29-31 Mayıs tarihlerinde yapılacak FIFA Kongresinde görev süreleri dolacak Avrupa'yı temsilen FIFA Yönetim Kurulu'nda bulunan 4 ismin yerine de yenileri gelecek.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:54

İLGİLİ HABERLER