Spor
  • 2.3.2005 03:40

FENERBAHÇE BAŞKANI AZİZ YILDIRIM GÖREVİ NE ZAMAN BIRAKACAĞINI AÇIKLADI...

Törende “Yılın Spor Adamı” ödülünü alan Aziz Yıldırım, Avrupa’dan bir kupa aldığı zaman başkanlığı bırakacağını söyledi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine, futbolcular ve yöneticileriyle birlikte katılan Başkan Yıldırım, Yılın Takımı Ödülü’nü almak için gecede hazır bulunan futbol takımına seslenerek, “Avrupa’dan bir kupa getirdiklerinde başkanlığı bırakacağım.’’ dedi.

Gecede, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’in elinden “Yılın Spor Adamı’’ ödülünü alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin, başkanlığı döneminde iki kez şampiyon olduğunu hatırlatıp, bu sezon da şampiyon olacaklarını söyledi. Yıldırım, “Ancak en büyük hedefimiz, Avrupa’da başarılı olmak. Bu sezon bazı şanssızlıklar yaşadık ve amacımıza ulaşamadık. Önümüzdeki yıllarda futbolcularımdan Avrupa’da başarı bekliyorum. Onlar bunu kazandığı gün de başkanlığı bırakacağım.” şeklinde konuşarak özlemini dile getirdi.

Futbolda, “Yılın Takımı’’ ödülünü Fenerbahçe’ye veren Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ise Sarı-Lacivertlilerin Türkiye’deki başarısını önümüzdeki yıllarda Avrupa’da da göstereceğine inandığını, bu kadronun Avrupa’da çok ses getireceğini belirtti.

Yılın Takımı Ödülü’nü alan Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol Takımı’nın Kaptanı Ümit Özat, arkadaşları adına yaptığı konuşmada, bu sezon Avrupa’da birtakım sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, “Sıkıntı çekmeden başarıya ulaşamazsınız.” dedi. Geçen yıl genç bir kadro ile mücadele etmelerine rağmen şampiyon olduklarını belirten Ümit Özat, “Bu yıl da şampiyon olmak istiyoruz. Hedefimiz, 100. yılımız olan 2007’ye kadar Türkiye’de daha çok şampiyonluk, 100. yılımızda ise Avrupa’dan bir kupayı Türkiye’ye getirmek.’’ diye konuştu. Ümit Özat’ın bu açıklaması salondan büyük alkış aldı.

Zaman okurlarının ‘Yılın Spor Adamı’ seçtikleri Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ödülünü UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’ten aldı. Erzik, Yıldırım’ı Türk sporuna birçok branşta yaptığı hizmetlerden dolayı övdü ve alkışladı. Yıldırım ise başarısını ekip çalışmasına borçlu olduğunu söylerken bir hayalini açıkladı: “Avrupa’da bir kupa kaldırdıktan sonra başkanlığı bırakacağım.”

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:12

İLGİLİ HABERLER