Spor
  • 1.2.2012 03:06

Fenerbahçe kim vurduya gitti!..

Ortaya yeni çıkan UEFA raporu, Aydınlar ve ekibini istifa ettirirken inanılmaz bir skandal da gün yüzüne çıktı.
UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Şampiyonlar Ligi'ne katılmamasını istediğini sanırken, Türkiye Futbol Federasyonu UEFA'nın Fenerbahçe'yi istemediğini sanmış.
İki ateş arasında kalan Fenerbahçe resmen kim vurduya gitmiş.
“Türkiye Futbol Federasyonu’na 23 Ağustos 2011’de yazdığımız mektupta, sadece süreçle ilgili görüş sorduk. O mektup, bir karar niteliği ve hatta ‘ikna edici hukuki belge’ özelliği taşımıyor.” “Ellerinde bulunan delillerden tatmin olmaz ve şike yapıldığını kanaat getirmemiş olsalardı, bunu söyleyebilirlerdi. TFF isteseydi, F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde oynamasına izin verirdik.”AYDINLAR, ARIBOĞAN VE GÜMÜŞDAĞ İSTİFA ETTİ, TFF 27 ŞUBAT’TA SEÇİME GİDİYOR

3Temmuz 2011’de başlayan şike soruşturmasında sarsılan Fenerbahçe, TFF’ye karşı başlattığı savaşı kazandı.  8 aya yaklaşan süreçte Fenerbahçe değil, TFF küme düştü! Önceki günkü toplantısında “Devam” kararı alan Mehmet Ali Aydınlar ve ekibi 24 saat bile dayanamayıp istifa etti. TFF, 27 Şubat’ta seçimli genel kurula gidecek.

Aydınlar ve iki başkan vekili Lutfi Arıboğan ile Göksel Gümüşdağ’ı istifaya, TFF’yi olağanüstü genel kurula sürükleyen süreç, F.Bahçe yönetiminin daha önce birçok kez dile getirdiği UEFA’nın CAS’a yolladığı savunmada saklı. Hürriyet’in ele geçirdiği rapor, Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne UEFA’nın değil, TFF’nin göndermediğini gerçeğini gözler önüne seriyor.

İşin ilginç yanı, bu raporun TFF’ye 6 Eylül ve 3 Kasım 2011 tarihlerinde ulaşmasına rağmen Başkan Mehmet Ali Aydınlar’ın yeni haberdar olması. Aslında Aydınlar’ı istifa ettiren gerçek neden de bu!

Peki, Hürriyet’in ele geçirdiği o raporda neler yazıyor?

- TFF isteseydi, Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne alırdık!

Bu savunma, TFF’nin “UEFA istedi, bunu yapmasaydık Milli Takım zarar görürdü” tezini de çürütüyor.

Tarih 24 Ağustos Saat 17.00

F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi’nde!

İSTERSENİZ, 24 Ağustos’taki men kararından sonra yaşananlara bir göz atalım ve istifa kararlarının açıklandığı bugüne kadar gelelim... Men kararının alındığı tarihten bir gün sonra Şampiyonlar Ligi’nde kura çekimi vardı. Saatler 17.00’yi gösterirken UEFA’nın resmi internet sitesinde, kuraya katılacak takımlar arasında Fenerbahçe’nin de adı yer alıyordu. Saatler 18.15’i gösterirken TFF, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne gidemeyeceğini duyurdu ve ardından da kararın UEFA’nın talimatıyla alındığını ekledi.

Tarih 24 Ağustos Saat 21.00

Devler Ligi’ne Trabzon gidiyor

ARADAN 3 saat geçtikten sonra F.Bahçe açısından bir şok daha yaşandı. UEFA resmi sitesinden, men edilen Fenerbahçe’nin yerine Şampiyonlar Ligi’ne Trabzonspor’u dahil etmişti. Üç saat içerisinde yaşananlar adeta baş döndürürken sarı lacivertli camiada kızılca kıyamet koptu. Aradan geçen 160 günde, Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne TFF’nin mi göndermediği yoksa UEFA’nın mı almadığı hep bir muamma olarak kaldı.

Şampiyonlar Ligi’nden ihraç erken bir karar

HÜRRİYET, dün UEFA’nın CAS’a gönderdiği savunmayı ele geçirdi. İşte o savunma: “TFF elinde bulunan delillerden tatmin olmaz ve kulüp yetkililerinin şike yaptığı konusunda bir karara varamazsa, UEFA’ya F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden çekmenin erken bir karar olduğunu söyleyebilirdi. TFF isteseydi, F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde oynamasına müsaade ederdik!” UEFA Genel Sekreteri Infantino’nun TFF’ye yazdığı 23 Ağustos 2011 tarihli mektup bir karar niteliği ve hatta “ikna edici hukuki belge” özelliği taşımıyor. UEFA yönetiminin sadece bilgi ve belgelere sahip olan TFF’ye görüş sormuş.

29 Haziran’da seçildi bombayı kucağında buldu

29 Haziran’daki TFF Genel Kurulu’nda başkan seçilen Aydınlar, 4 gün sonra başlayan şike soruşturması nedeniyle bombayı kucağında buldu. 216 günlük Aydınlar yönetiminde TFF, Devler Ligi’ne F.Bahçe’nin yerine Trabzon’u gönderdi, ligde play-off sistemini getirdi, seyircisiz maçları kadın ve çocuklara açtı.

Seyir yasağı yeni kalktı

TFF’deki görevinden istifa eden Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, şike soruşturmasında adı geçen bir isim. Savcılık tarafından müsabakalardan seyir
yasağı konulan Gümüşdağ’ın bu engeli 7 Ocak’ta kalktı. Bu arada TFF’den 1 ay izin aldı ve toplantılara katılmadı.

Dakika dakika istifa süreci

SAAT 09.00 Göksel Gümüşdağ tüm yönetim kurulunu arayarak istifa edeceğini bildirdi.
SAAT 09.30 Yöneticiler, Gümüşdağ’ın kararını olumlu bulduklarını belirterek, “Başkan Aydınlar ile konuş” dediler.
SAAT 10.00 Gümüşdağ önce Hüsnü Güreli ardından da Mehmet Baykan’ı aradı. Ardından Erhan Kamışlı ile görüşüp fikir alış verişi yaptı.
SAAT 10.20 Üç yönetici de Gümüşdağ’a konunun tamamen Başkan Mehmet Ali Aydınlar’ı ilgilendirdiğini ifade ettiler.
SAAT 11.00 Gümüşdağ,  Aydınlar ve Arıboğan ile biraraya gelerek, yıpratıldıklarını ve istifa edeceğini söyledi.
SAAT 11.25 Aydınlar, Gümüşdağ’a, “Sen yoksan ben de yokum” diyerek kendisinin de istifa edeceğini belirtti.
SAAT 11.30 Arıboğan’da, tehditler aldığını ve Aydınlar’ın yolunda ilerleyeceğini ifade etti, istifa sinyalini verdi.
SAAT 12.00 - Aydınlar, Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören’i arayarak “istifa” kararı alacaklarını söyledi.
SAAT 14.30 İstinye’deki toplantı sonunda Aydınlar, Hüsnü Güreli’den başkanlığa vekalet etmesini istedi.
SAAT 16.30 Aydınlar, Arıboğan ve Gümüşdağ kararlıydılar. Ve istifa haberlerini TFF internet sitesinde duyurdular.HÜRRİYET

 

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 10:08

İLGİLİ HABERLER