Yaşam
  • 1.4.2014 21:21

Gezi'ye gitti Gezi Olaylarının filmini çekti

Gezi olayları sırasında çevreye duyarlılığıyla ön sıralarda yer alan Bergüzar Büyüksaraç, orada gördüğü ve yaşadıklarını uzun metrajlı bir filme dönüştürmeye karar verdi.
Gezi olaylarını farklı bir gözle aktarmak için kollarını sıvayan Bergüzar Büyüksaraç, uzun metrajlısinema filmi 'Acı' ile yapımcılığa adım attı. Yakın arkadaşları Esme Madrave Volga Sorgu'nun başrolünü oynayacağıilk uzun metrajlı filmi 'Acı' nın çekimlerine Nisan’da start verilecek.
'Acı' nın yönetmenliğinide Semir Aslanyürek üstleniyor.
Bergüzar Büyüksaraç’ın ilginç bir özelliği var.
Kendisi 2. Abdülhamit'in torunu Türkan Osmanoğlu'nun kızı.
Bir dönem Türk caz müziğinin başarılı isimlerinden olan Türkan Hanım, hayatını işadamıMete Büyüksaraç ile birleştirmişti.
Mete Büyüksaraç; emekli büyükelçi ve eski siyaset adamı Olgun Büyüksaraç'ın torunudur.
Köklü bir aile geçmişi olan Büyüksaraç kızkardeşler, tercihlerini sanattan yana kullandı.
Bergüzar Büyüksaraç’ın ablası Meral Büyüksaraç’ta sinemayı tercih etti. Meral Büyüksaraç çok sayıda film ve dizide rol aldı.
Ablasının tersine, kamera önünden çok kamera arkasını seven Bergüzar Büyüksaraç oyunculuk tekliflerini geri çevirip, yapımcı oldu.
Yaşamının ilk uzun metrajlı filmi için koşturan Bergüzar Büyüksaraç, bugünlerde oldukça heyacanlı.
Bugüne kadar yaşamını kameralardan uzak durarak geçiren Bergüzar Büyüksaraç, şimdi kamerayı eline almanın heyacanınıyaşıyor.
Genç yaşında yapımcılığı seçen Büyüksaraç, eviyle film seti arasında mekik dokuyor.
Genç yapımcıya ilk destek Haluk Bilginerve Erkan Can'dan geldi. Bu ustalardan sürekli fikirler alan Bergüzar Büyüksaraç onların tecrübelerinden yararlanıyor.
Çekimleri Nisan ayının ilk günlerinde’da başlayacak olan‘Acı’ isimli filmin Haziran ayı içerisinde gösterime girmesi bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:24

İLGİLİ HABERLER