Gündem
  • 23.11.2023 22:00

İsrail Ordu Radyosu : 7 Ekim saldırısından bu yana 1.600 israil askeri engelli kaldı

İsrail Ordu Radyosu, İsrail Engelli Gaziler Derneği'nin 7 Ekim'den bu yana 1.600 ordu askerinin fiziksel engelli kaldığını söylediğini aktardı.

Dernek, Gazze'deki çatışmaların ardından travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) yaşayan binlerce insanı kabul etmeyi bekliyordu.

Yaralılardan bazılarının tıbbi ve psikolojik tedavi görecekleri ABD'ye nakledildiği belirtildi.

FIDV

18 Kasım'da Herzl Dağı Askeri Mezarlığı'nın müdürü David Oren Baruch, verdiği bir röportajda, her saat ila bir buçuk saat arasında bir İsrail askerinin askeri mezarlığa gömüldüğünü açıkladı.

Baruch'un açıklamasının, İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari ve diğer İsrailli ordu yetkilileri tarafından yapılan günlük brifinglerle tam bir tezat oluşturduğu değerlendiriliyor.

Special needs disability parenting BLOOM: Israeli military opens training  to disabled youth

İsrail'in resmi hesaplamalarına göre, İsrail'in Gazze'yi işgalinde şu ana kadar 69 İsrail askeri öldürüldü, yüzlercesi de yaralandı.

Ancak Gazze'deki Filistin Direnişi tarafından belgelenen kanıtlar, özellikle yüzlerce İsrail tankının ve diğer zırhlı aracın Direniş savaşçıları tarafından tamamen veya kısmen hedef alınıp imha edildiği göz önüne alındığında, bu sayının çok daha yüksek olması gerektiğini gösteriyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail şu ana kadar yaklaşık 6.000'i çocuk olmak üzere 14.532'den fazla Filistinliyi öldürdü. 4.700'den fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 7.000 Filistinli kayıp.

(PC, MEMO)

Güncellenme Tarihi : 24.11.2023 21:16

İLGİLİ HABERLER